Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ήρθα στον πραγματικό πόλεμο» είπε ο Βενιζέλος αναλαμβάνοντας την Οικονομία

«Ήρθα στον πραγματικό πόλεμο» είπε ο Βενιζέλος αναλαμβάνοντας την Οικονομία

«Άφησα την Άμυνα και ήρθα στον πραγματικό πόλεμο» δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι αναλαμβάνει με το μυαλό του στραμμένο στην πραγματική οικονομία και στην αγανάκτηση της κοινωνίας. Το έργο των 20 μηνών υπεραμύνθηκε ο τέως υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναγνωρίζοντας ωστόσο και λάθη. Τέλος, ευχήθηκε «καλό κουράγιο» (όπως κάποτε ο Όλι Ρεν) στον νέο υπουργό.

«Άφησα την Άμυνα και ήρθα στον πραγματικό πόλεμο» δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι αναλαμβάνει με το μυαλό του στραμμένο στην πραγματική οικονομία και στην αγανάκτηση της κοινωνίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι «η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί. Πρέπει να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της, καθώς και τη δημοσιονομική και οικονομική κυριαρχία της».

«Έρχομαι εδώ έχοντας στο μυαλό μου τον κάθε συνταξιούχο και τον κάθε άνεργο προσωπικά» συνέχισε, ενώ κάνοντας αναφορά στο προηγούμενο υπουργείο, τόνισε: «Έφυγα από την Άμυνα και ήλθα στον πραγματικό πόλεμο».

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πιστεύει η Ελλάδα μπορεί να σωθεί χωρίς να παρεκκλίνει των δημοσιονομικών της στόχων.

Παράλληλα απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα συναίνεσης «στα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» και επίσης «πρόταση και πρόσκληση συναίνεσης και συνεργασίας» στους πολίτες που βρίσκονται στις πλατείες.

Η πρώτη προτεραιότητα της χώρας που είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μπορεί να αποτελέσει βάση συνεννόησης, εκτίμησε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

«Ζητάμε την πολιτική συναίνεση όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως προκριματικό στάδιο για να ξαναβρούμε την κοινωνική συναίνεση», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα που είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι ένα θέμα στο οποίο δεν έχει διατυπωθεί καμία διαφωνία» πρόσθεσε.

Ακόμη, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι είχε δισταγμούς όταν ο πρωθυπουργός του πρότεινε την συγκεκριμένη θέση.

«Το έκανα με περίσκεψη. Δεν το έκανα χωρίς δισταγμούς», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«το κάνω γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι το πατριωτικό μου καθήκον».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «αισθάνεται υπερήφανος» για το έργο των τελευταίων 20 μηνών στο υπουργείο, συμπληρώνοντας ότι η χώρα στάθηκε όρθια και γλίτωσε τη χρεοκοπία.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «έγιναν και λάθη, υπήρξαν και παραλείψεις ή καθυστερήσεις», ενώ δήλωσε «εξαιρετικά χαρούμενος γιατί αναλαμβάνει το υπουργείο ο Βαγγέλης Βενιζέλος που θα φέρει πείρα και αφοσίωση».

Τέλος του ευχήθηκε «καλό κουράγιο» όπως δήλωσε στην αρχή της ελληνικής κρίσης ο Επίτροπος Όλι Ρεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024