Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η αποδέσμευση της δόσης προϋποθέτει τη λήψη αποφάσεων από την ΕΕ, λέει το ΔΝΤ

Η αποδέσμευση της δόσης προϋποθέτει τη λήψη αποφάσεων από την ΕΕ, λέει το ΔΝΤ

Η αποδέσμευση της επόμενης δόσης από το ΔΝΤ για την Ελλάδα προϋποθέτει την λήψη σοβαρών αποφάσεων από την Ευρώπη, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Ταμείου στη χώρα Μπομπ Τράα, την στιγμή που οι οίκοι αξιολόγησης και οι γερμανικές τράπεζες τάσσονται κατά της διευθέτησης του ελληνικού χρέους. «Η Σύνοδος της ΕΕ τον Ιούνιο πρέπει να σπάσει κάποια σκληρά καρύδια», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «τότε το ΔΝΤ θα είναι έτοιμο να εκταμιεύσει την επόμενη δόση» του δανείου προς την Ελλάδα.

Η αποδέσμευση της επόμενης δόσης από το ΔΝΤ για την Ελλάδα προϋποθέτει την λήψη σοβαρών αποφάσεων από την Ευρώπη, προειδοποίησε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Ταμείου στη χώρα Μπομπ Τράα, την στιγμή που οι οίκοι αξιολόγησης και οι γερμανικές τράπεζες τάσσονται κατά της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

«Η Σύνοδος της ΕΕ τον Ιούνιο πρέπει να σπάσει κάποια σκληρά καρύδια», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «τότε το ΔΝΤ θα είναι έτοιμο να εκταμιεύσει την επόμενη δόση» του δανείου προς την Ελλάδα.

«Εκτιμώ ότι στη σύνοδο κορυφής στην Ευρώπη τον Ιούνιο, θα πρέπει να επιλυθούν κάποια πολύ δύσκολα προβλήματα. Πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις και μετά θα πάμε στο διοικητικό συμβούλιο και θα αποδεσμεύσουμε την δόση στις αρχές Ιουλίου», δήλωσε ο κ. Τράα σε τραπεζικό συνέδριο.

«Αυτό που πρέπει να αποφασιστεί είναι πώς θα καλυφθούν τα διάφορα τμήματα της χρηματοδότησης. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε ως ομάδα», πρόσθεσε.

Την περασμένη Παρασκευή, το κλιμάκιο των επιθεωρητών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ολοκλήρωσε την τριμηνιαία αξιολόγηση της χώρας και συμφώνησε στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει νέα μέτρα και επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Τράα επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι αντίθετο στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Η τύχη του ελληνικού χρέους και του τραπεζικού συστήματος παραμένει αλληλένδετη. Δεν είμαστε υπέρ ενός σεναρίου αναδιάρθρωσης του χρέους», είπε.

Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά και εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

«Η κρίση έχει θέσει τις ελληνικές τράπεζες υπό μεγάλη πίεση. Η έκτακτη στήριξη της ΕΚΤ πρέπει να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή. Το Δημόσιο θα πρέπει να εξέλθει του τραπεζικού συστήματος, οι συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο παραμένουν σημαντικές», συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024