Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μέρκελ και Στρος-Καν την Κυριακή για την κρίση χρέους

Συνάντηση Μέρκελ και Στρος-Καν την Κυριακή για την κρίση χρέους

Την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη θα συζητήσουν ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν και η Άνγκελα Μέρκελ σε συνάντηση που θα έχουν την Κυριακή στο Βερολίνο. Η οικονομική πορεία της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας «φυσικά και θα βρεθεί στην ατζέντα της συνάντησης» αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση.

Την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη θα συζητήσουν ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν και η Άνγκελα Μέρκελ σε συνάντηση που θα έχουν την Κυριακή στο Βερολίνο -και η πορεία της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας «θα είναι φυσικά στην ατζέντα», λέει η γερμανική κυβέρνηση.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε πως η συνάντηση γίνεται ενώ το Βερολίνο αναμένει την έκθεση των ελεγκτών της τρόικας για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, που αναμένεται στο πρώτο μισό του Ιουνίου.

Η συνάντηση Μέρκελ και Στρος-Καν στην καγκελαρία θα είναι «ανταλλαγή απόψεων σε άτυπη βάση», αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση, προσθέτοντας πως «φυσικά είναι απολύτως σαφές ότι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία θα είναι θέμα της συζήτησης με τον κ. Στρος-Καν».

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε αυτήν την εβδομάδα και με τον πρόεδρο της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Επιπλέον, σχετικά με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στο γερμανικό περί «μετώπου» 19 βουλευτών του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού που τάσσονται κατά νέας βοήθειας στην Ελλάδα και του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας ESM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση «βρίσκεται σε στενή επαφή με όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024