Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η αβεβαιότητα για το ελληνικό χρέος εκτινάσσει στα ύψη τα spreads

Η αβεβαιότητα για το ελληνικό χρέος εκτινάσσει στα ύψη τα spreads

Συνεχίζουν να κατρακυλούν τα ελληνικά, αλλά και τα πορτογαλικά και ιρλανδικά ομόλογα στις διεθνείς χρηματαγορές, καθώς αυξάνεται η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της. Το επιτόκιο των διετών ομολόγων καταγράφει σημαντική αύξηση κατά 35 μονάδες βάσης αγγίζοντας το 25,7%. Αντίστοιχα κινείται και το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων που φτάνει το 15,64%. Τα ασφάλιστρα κινδύνου έχουν εκτιναχθεί στις 1.360 μονάδες βάσης.

Μαργιόλης Κωνσταντίνος

Συνεχίζουν να κατρακυλούν τα ελληνικά, αλλά και τα πορτογαλικά και ιρλανδικά ομόλογα στις διεθνείς χρηματαγορές, καθώς αυξάνεται η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Το επιτόκιο των διετών ομολόγων καταγράφει σημαντική αύξηση κατά 35 μονάδες βάσης αγγίζοντας το 25,7%. Αντίστοιχα κινείται και το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων που φτάνει το 15,64%. Τα ασφάλιστρα κινδύνου έχουν εκτιναχθεί στις 1.360 μονάδες βάσης.

Σε παράλληλη τροχιά (αν και σε χαμηλότερα επίπεδα) κινούνται τα επιτόκια των άλλων δύο οικονομιών που έχουν ενταχθεί στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Τα επιτόκια των διετών ομολόγων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας κινούνται κοντά στο 11,8%.

Τον σκεπτικισμό των αγορών ενισχύει η διχογνωμία των Ευρωπαίων σχετικά με την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ο εκπρόσωπος επί των Οικονομικών των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών τάχθηκε τη Δευτέρα κατά της αναδιάρθρωσης, αντίθετα με τις απόψεις που φαίνεται να συμμερίζονται η ΕΚΤ, η Κομισιόν και η Γαλλία.

«Η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει καλύτερους όρους βοήθειας αν επιταχύνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Ετσι θα πείσει τους πιστωτές της ότι αντιμετωπίζει σοβαρά το πρόβλημα του χρέους» δήλωσε ο Μίκαελ Μάιστερ στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενδεχόμενη αναδιάρθρωση (ακόμα και με τη μορφή επιμήκυνσης) του ελληνικού χρέους «θα έβαζε τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχει». «Αυτό που πρέπει να κοιτάξει η ελληνική κυβέρνηση είναι το πώς να μειώσει τον κίνδυνο για τους πιστωτές της και εν συνεχεία είναι εκείνοι που θα εξετάσουν τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης των επιτοκίων και της διάρκειας ωρίμανσης του χρέους» είπε ο Γερμανός βουλευτής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερή ατάκα Παπανικολάου: «Ο Λάρι είναι μια κατηγορία μόνος του, έχει δώσει μπόλικο ψωμάκι» (vid)

Η καλύτερη, η χειρότερη και η πιο αστεία στιγμή τη φετινή σεζόν στην Euroleague… part 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024