Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μείωση ζημιών για την Εμπορική Τράπεζα στο πρώτο τρίμηνο του 2011

Μείωση ζημιών για την Εμπορική Τράπεζα στο πρώτο τρίμηνο του 2011

Μείωση ζημιών και αύξηση των λειτουργικών κερδών κατέγραψε ο Όμιλος της Εμπορικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του 2011, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα έντοκα έσοδα. Ειδικότερα, οι καθαρές ζημίες του Ομίλου μειώθηκαν στα 160,1 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο από 209,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα της σημαντικής μειώσεως των προβλέψεων, του περαιτέρω περιορισμού των λειτουργικών δαπανών και της αυξήσεως των καθαρών εσόδων.

Μείωση ζημιών και αύξηση των λειτουργικών κερδών κατέγραψε ο Όμιλος της Εμπορικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του 2010, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα έντοκα έσοδα.

Ειδικότερα, οι καθαρές ζημίες του Ομίλου μειώθηκαν στα 160,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2011 από 209,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα της σημαντικής μειώσεως των προβλέψεων, του περαιτέρω περιορισμού των λειτουργικών δαπανών και της αυξήσεως των καθαρών εσόδων.

Αύξηση 4% κατέγραψαν τα καθαρά έσοδα από τόκους σε επίπεδο Ομίλου που διαμορφώθηκαν στα 160,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα Μεικτά Λειτουργικά Κέρδη του Ομίλου σημείωσαν άνοδο 44% στα 63,9 εκατ. ευρώ, έναντι 44,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2010.

Οι προβλέψεις υποχώρησαν κατά 11,3% στα 221,3 εκατ. ευρώ.

Το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Εμπορικής παρέμεινε σταθερό στα 22,6 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση, ενώ παρουσίασε οριακή μείωση κατά 0,6% σε ετήσια βάση.

Οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 11,1 δισ. ευρώ σε επίπεδο τράπεζας, μειωμένες κατά 4% από την αρχή του έτους, αντανακλώντας τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Ο κ. Αλέν Στρούμπ, αντιπρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο πρώτο τρίμηνο του 2011, η Εμπορική Τράπεζα συνέχισε να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση στη λειτουργική της απόδοση. Ταυτόχρονα, και παρά τις σημαντικές προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος, διατήρησε την προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγική διαχείρισης κινδύνων και συνέχισε να κάνει πράξη τη δέσμευσή της να χρηματοδοτεί τα ελληνικά νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.»

» Η Εμπορική έχει την πρόθεση και είναι σε θέση να διατηρήσει μία δυναμική παρουσία σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Με τη ρευστότητα και τη δύναμη του μητρικού της ομίλου, η Εμπορική Τράπεζα θα ενισχύσει περαιτέρω τα δανειακά και καταθετικά της χαρτοφυλάκια, παραμένοντας προσηλωμένη στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών των πελατών της».

Επίσης ο κ. Στρούμπ επανέλαβε ότι στόχος της τράπεζας είναι να επιστρέψει σε κερδοφορία το 2012. Παράλληλα είπε ότι η Emporiki δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε κινήσεις συγχώνευσης στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024