Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στην ΕΥΔΑΠ εξετάζει η κυβέρνηση

Την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στην ΕΥΔΑΠ εξετάζει η κυβέρνηση

Την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στην ΕΥΔΑΠ µε στόχο τον εκσυγχρονισμό των δικτύων εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», αν και το σχέδιο για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί σε ιδιώτες ένα 10% και να διατηρήσει το Δημόσιο την πλειοψηφία του 51%.

Την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στην ΕΥΔΑΠ µε στόχο τον εκσυγχρονισμό των δικτύων εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», αν και το σχέδιο για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί σε ιδιώτες ένα 10% και να διατηρήσει το Δημόσιο την πλειοψηφία του 51%.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να µπουν νέα κεφάλαια στην εταιρεία που θα προσφέρουν τεχνογνωσία και εκσυγχρονισµό των δικτύων.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει αφενός να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει µε το µάνατζµεντ της επιχείρησης και τη διαχείριση δικτύων.

Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας υπογραμμίζει πως η πολιτική για τα ύδατα συνιστά το πιο σημαντικό θέμα για τη διαχείριση των φυσικών πόρων, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η συνεργασία για την αξιοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις είναι αναγκαία.

Σύμφωνα µε συνδικαλιστές στην περίπτωση που παραχωρηθεί το 10% των μετοχών της εταιρείας το κέρδος για την ΕΥΔΑΠ θα είναι 100 εκατ. ευρώ, ωστόσο εγκυμονεί ο κίνδυνος ο επενδυτής να καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική, ειδικά δε στην περίπτωση που η ΕΥΔΑΠ αναλάβει τη διαχείριση του νερού σε όλη την Ελλάδα.

Οι ίδιοι επικαλούνται το παράδειγμα της Αγγλίας, όπου το διάστημα 1989 – 1993 η τιμή του νερού αυξήθηκε κατά 50%, ενώ μέχρι το 2006 είχε αυξηθεί κατά 245%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024