Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υστέρηση 1 δισ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Υστέρηση 1 δισ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Υστέρηση 1 δισ. ευρώ περίπου καταγράφουν οι πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011.  Από την αρχή του έτους σε μηναία βάση το συνολικό ύψος του ορίου πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε μέσα επίπεδα σε 225 εκατ. ευρώ, όταν βάσει του προϋπολογισμού θα έπρεπε να είναι 530 εκατ. ευρώ.

Υστέρηση 1 δισ. ευρώ περίπου καταγράφουν οι πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2011.

Ειδικότερα, στο πρώτο τρίμηνο του 2011 οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ανήλθαν σε 677 εκατ. ευρώ και ήταν μειωμένες κατά 55,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (1,5 δισ. ευρώ).

Από την αρχή του έτους σε μηναία βάση το συνολικό ύψος του ορίου πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε μέσα επίπεδα σε 225 εκατ. ευρώ, όταν βάσει του Προϋπολογισμού 2011 θα έπρεπε να είναι 530 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σε επίπεδο τριμήνου καταγράφεται υστέρηση 1 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως εάν στο επόμενο διάστημα διατηρηθεί ο ίδιος ρυθμός πληρωμών οι συνολικές δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα διαμορφωθούν στο σύνολο του έτους σε 2,7 δισ. ευρώ, ήτοι θα είναι κατά 5,8 δισ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου του Προϋπολογισμού.

Σημειώνεται πως η κατανομή των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έγινε με γνώμονα την επίσπευση και την ολοκλήρωση της απορρόφησης των Κοινοτικών πρωτοβουλιών και έργων του Ταμείου Συνοχής, καθώς και την εντατικοποίηση της χρηματοδότησης των δράσεων του ΕΣΠΑ.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν την υστέρηση πληρωμων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην καθυστέρηση της υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη εισρεύσει στη χώρα μας οι αναγκαίοι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να προχωρήσουν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024