Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο 60% οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εκτιμούν αναλυτές

Στο 60% οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εκτιμούν αναλυτές

Πιθανότητα 60% για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στα αμέσως επόμενα χρόνια βλέπουν 21 αναλυτές που συμμετείχαν σε γκάλοπ του Reuters. Την πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους για την Πορτογαλία τοποθετούν στο 30% και για την Ιρλανδία στο 40%.

Η Ελλάδα είναι πιθανό να επιδιώξει την αναδιάρθρωση του χρέους της τα επόμενα χρόνια καθώς δυσκολεύεται να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση εκτίμηση 21 αναλυτών που συμμετείχαν σε γκάλοπ την περασμένη εβδομάδα, υπάρχουν 60% πιθανότητες η Αθήνα να επιδιώξει την αναδιάρθρωση του χρέους της στα αμέσως επόμενα χρονια. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν μεταξύ 30% έως 90%.

«Η Ελλάδα έχει σοβαρά προβλήματα ανταγωνιστικότητας και το χρέος της είναι το υψηλότερο, άρα εάν θέλουν να βγουν από αυτό, η διαδικασία θα είναι μακρά και δύσκολη και είναι αμφίβολο εάν θα τα καταφέρουν», είπε ο Gebhard Stadler αναλυτής στη BayernLB.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν ποιες είναι οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης χρέους στα επόμενα χρόνια, είτε με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση των επιτοκίων ή αποπληρωμή μόνο του κεφαλαίου.

Η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ιρλανδικού και του πορτογαλικού χρέους αντίστοιχα, είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, σημαντικά μικρότερη από αυτήν της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους της Πορτογαλίας αγγίζει το 30% και της Ιρλανδίας το 40%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024