Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κεφαλαιακή ένεση 294 εκατ. ευρώ για την Marfin Popular Bank

Νέα κεφαλαιακή ένεση 294 εκατ. ευρώ για την Marfin Popular Bank

Την έκδοση Μετατρέψιμων αξιόγραφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΜΑΕΚ) ύψους μέχρι 294 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Popular Bank.

Μάρκου Αγαμέμνων

Την έκδοση Μετατρέψιμων αξιόγραφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΜΑΕΚ) ύψους μέχρι 294 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Popular Bank.

Με την ολοκλήρωση της έκδοσης θα υπάρξει Θετική επίδραση κατά 110 μονάδες βάσης (1,10%) στους δείκτες Πρωτοβάθμιων Κεφαλαίων (Tier 1 Capital) και συνολικών Εποπτικών Κεφαλαίων του Ομίλου, οι οποίοι θα διαμορφωθούν σε 13,1% και 14,8%, αντίστοιχα.

Όπως ανακοινώθηκε, η τιμή μετατροπής έχει καθοριστεί σε 1,80 ευρώ, ενώ το επιτόκιο των αξιόγραφων θα είναι σταθερό 7%.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μέρος της εγκριθείσας από το Διοικητικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου 2010, έκδοσης Μετατρέψιμων αξιόγραφων Κεφαλαίου ύψους έως 660 εκατ. ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με την κίνηση αυτή ο όμιλος στοχεύει στην περαιτέρω εναρμόνισή της κεφαλαιακής της δομής με τις απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙΙ, στην ενίσχυση της ήδη ισχυρής κεφαλαιακής της βάσης, καθώς και στην υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων στρατηγικών της στόχων.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ΜΡΒ δεν έχει λάβει κρατική βοήθεια είτε με τη μορφή ρευστότητας, είτε με τη μορφή κεφαλαιακής ενίσχυσης.

«Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εύρωστη κεφαλαιακή της βάση επιτρέπει στη Τράπεζα τη περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη ισχυρής της θέση στη Κύπρο σε συνδυασμό με τη ταυτόχρονη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Διεθνούς Τραπεζικής της και τη περαιτέρω επέκταση της στις αγορές της αναδυόμενης Ευρώπης», σημειώνει η διοίκηση της τράπεζας.

Πρόκειται για την τρίτη κεφαλαιακή ένεση της τράπεζας τους τελευταίους μήνες, μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου κατά 490 εκατ. ευρώ και την πώληση του 85% της Laiki Bank Australia έναντι 104 εκατ. ευρώ.

Τα ΜΑΕΚ θα προσφερθούν σε όλους τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας οι οποίοι θα κατέχουν δικαιώματα προτίμησης. Η τιμή διάθεσης θα είναι 1 ευρώ ανά ΜΑΕΚ, ενώ θα αντιστοιχεί ένα (1) ΜΑΕΚ για κάθε πέντε (5) Δικαιώματα Προτίμησης.

Οι λεπτομερείς όροι της εν λόγω έκδοσης υπόκεινται στις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024