Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υπαγωγή μεγάλων δημόσιων έργων σε fast track

Η υπαγωγή σημαντικών δημοσίων έργων σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track) θα εξετασθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ,η Διυπουργική Επιτροπή θα εξετάσει και τον καθορισμό υπεύθυνων ανά (εμπλεκόμενο) υπουργείο, οι οποίοι θα διαχειρίζονται τις στρατηγικές επενδύσεις.

Η υπαγωγή σημαντικών δημοσίων έργων σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track) θα εξετασθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Στη σύσκεψη που θα γίνει υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, Υποδομών Δ. Ρέππας, Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και Πολιτισμού Π. Γερουλάνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διυπουργική Επιτροπή θα εξετάσει τον καθορισμό υπεύθυνων ανά (εμπλεκόμενο) υπουργείο, οι οποίοι θα διαχειρίζονται τις στρατηγικές επενδύσεις.

Έτσι, τα σημαντικά επενδυτικά σχέδια δεν θα χάνονται στον γραφειοκρατικό χάος, θα τελούν υπό την διαχείριση και διαρκή εποπτεία μίας δομής αποτελούμενης από μέχρι πέντε υψηλόβαθμους αξιωματούχους που -λειτουργώντας συντονισμένα – θα ξεσκαλώνουν τις υποθέσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Την ίδια στιγμή η Διυπουργική θα διερευνήσει την δυνατότητα ενσωμάτωσης μεγάλων δημοσίων έργων στο περιβάλλον του fast track.

Αν και αυτό απαιτεί την συναίνεση των υπουργείων που εποπτεύουν τα εν λόγω έργα (αίτηση του αρμόδιου υπουργού και σχετική πλειοψηφία της επιτροπής), η σχετική πρωτοβουλία αναμένεται να επιταχύνει την κατασκευή έργων υποδομών που για διαφόρους λόγου έχουν σταματήσει ή κατασκευάζονται με αργούς ρυθμούς.

Τα μεγάλα δημόσια έργα που θα υπάγονται σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης θα ανατίθενται μέσω ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών, σε μία φάση και χωρίς προεπιλογή.

Η πραγματοποίηση των διαγωνισμών θα γίνεται από την Invest in Greece, η οποία μάλιστα θα προσλαμβάνει εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς, νομικούς, τεχνικούς και άλλους συμβούλους για την αξιολόγηση των αιτήσεων.

Όπου προβλέπεται η σύμπραξη διοικητικών αρχών οι αναγκαίες γνώμες και αδειοδοτήσεις για την εκτέλεση των έργων θα εκδίδονται μέσα σε προθεσμία ενός μήνα από την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού θα τεκμαίρεται ότι η άδεια έχει δοθεί σύμφωνα με τη σχετική αίτηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024