Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχίζει ο νέος γύρος δημοσιονομικών ελέγχων από την τρόικα

Αρχίζει ο νέος γύρος δημοσιονομικών ελέγχων από την τρόικα

Τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2010, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012 - 2015, ο νέος φορολογικός νόμος και οι μη εισηγμένες ΔΕΚΟ θα βρεθούν από σήμερα, Δευτέρα, στο επίκεντρο των ελέγχων του χαμηλόβαθμού κλιμακίου του τρόικας. Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα ενημερωθούν απευθείας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για τα τελικά δημοσιονομικά μεγέθη του 2010, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν από την  Eurostat στις 26 Απριλίου, και θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του πλαισίου για την περίοδο 2012- 2015, ύψους 22 δισ. ευρώ, που έχει ήδη καταρτιστεί.

Τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2010, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012 -2015, ο νέος φορολογικός νόμος και οι μη εισηγμένες ΔΕΚΟ θα βρεθούν από σήμερα στο επίκεντρο των ελέγχων του χαμηλόβαθμού κλιμακίου του τρόικας.

Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα ενημερωθούν απευθείας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για τα τελικά δημοσιονομικά μεγέθη του 2010, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν από την Eurostat στις 26 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Στατιστική Υπηρεσία έχει αναθεωρήσει στο 10,6% του ΑΕΠ το περυσινό έλλειμμα, λόγω της καταγραφής πρόσθετων υποχρεώσεων που αρχικώς δεν είχαν υπολογισθεί.

Η τρόικα θα ενημερωθεί για τις αποκλίσεις αυτές προκειμένου να προχωρήσει εν συνεχεία στην αξιολόγηση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου της περιόδου 2012- 2015 ύψους 22 δισ. ευρώ που έχει ήδη καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών με τα συναρμόδια υπουργεία.

Πληροφορίες φέρουν τα στελέχη των διεθνών οργανισμών να τάσσονται υπέρ ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος που θα δίνει βάρος στον περιορισμό των λεγόμενων ανελαστικών δαπανών του Δημοσίου.

Έτσι, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο δίνει βάρος στην μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, στην περικοπή αμυντικών δαπανών, στην μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας και στον περιορισμό των κοινωνικών μεταβιβάσεων , μέσω μειώσεως των κοινωνικών επιδομάτων και του αριθμού των δικαιούχων.

Η τρόικα έχει ήδη από τον Φεβρουάριο ζητήσει παρεμβάσεις για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει εκ νέου συζήτηση, αλλά και εξειδίκευση μέτρων σχετικών με την κατάργηση φοροαπαλλαγών στα υψηλά εισοδήματα, αλλά και φόρων υπέρ τρίτων και ανταποδοτικών τελών που δημιουργούν προβλήματα στις επιχειρήσεις.

Η προσοχή της τρόικας θα εστιασθεί και στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ και στην προσπάθεια εξυγίανσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως τα συνολικά έσοδα των 14 μεγαλύτερων ΔΕΚΟ υποχώρησαν τον Ιανουάριο κατά 34%, ενώ οι ζημίες των επιχειρήσεων αυτών μειώθηκαν κατά 25% σε σχέση με το 2010.

Βάρος αναμένεται να δοθεί στην εφαρμογή νέων σχεδίων αναδιαρθρώσεως και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ η οποία ανέρχεται σε περίπου 8 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024