Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης εις βάρος οφειλετών του ΙΚΑ

Την άμεση λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εις βάρος οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος αυτού, ζητεί µε εγκύκλιό του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

 

Την άμεση λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εις βάρος οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος αυτού, ζητεί µε εγκύκλιό του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Σπυρόπουλος διαπιστώνει ότι δεν έχουν ληφθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο τα προβλεπόμενα αναγκαστικά και άλλα µέτρα είσπραξης των οφειλών εις βάρος των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών τους. Στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να δημοσιοποιήσει λίστα των οφειλετών του ιδρύματος που έχουν αθροιστικά χρέη συνολικού ποσού 6 δισ. ευρώ !

Στην εγκύκλιο του κ. Σπυρόπουλου επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ θα πρέπει να προβούν άμεσα και κατά σειρά προτεραιότητας στη λήψη αναγκαστικών και άλλων μέτρων είσπραξης εις βάρος όλων των οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος των ρυθμίσεων.

Επισημαίνεται επίσης ότι αναγκαστικά µέτρα θα λαμβάνονται και στις περιπτώσεις των οφειλετών που έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την υπαγωγή τους σε καθεστώς ρύθμισης κατά τις διατάξεις του Ν.3863/2010, χωρίς όμως να έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Πάντως στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες, μετά την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για υπαγωγή σε προσωρινό διακανονισμό, θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

-Ανάκληση παραγγελιών κατάσχεσης κατόπιν συνεννόησης µε τους δικαστικούς επιμελητές.

-Αναστολή εκτέλεσης όλων των περιλήψεων εγγραφών υποθηκών.

-Επιστροφή µη επιδοθέντων κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων.

-Αναστολή εκδοθέντων προγραμμάτων πλειστηριασμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024