Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

«Η ακρίβεια και τα λουκέτα διαψεύδουν την κυβέρνηση» λέει ο Αντ.Σαμαράς

Οι αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα και οι φόβοι για επερχόμενο «κύμα λουκέτων» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «διαψεύδουν τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε σχετική επερώτησή του στον πρωθυπουργό την Τρίτη. Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτά τον πρωθυπουργό με ποια μέτρα η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ψυχογιός Βασίλης

Οι αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα και οι φόβοι για επερχόμενο «κύμα λουκέτων» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «διαψεύδουν τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε σχετική επερώτησή του στον πρωθυπουργό την Τρίτη.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή» αναφέρει ο Αντ.Σαμαράς, «ανακοίνωσε πως «οι τιμές θα πέσουν, γιατί το επίπεδο τιμών στη χώρα είναι τουλάχιστον 10% παραπάνω από αυτό που πρέπει» (10-10-2009). Ένα χρόνο αργότερα, στις 13-10-2010 η Κυβέρνηση, διά του ιδίου αρμοδίου Υπουργού, σε συνέντευξή του δήλωνε πως «στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ένα υψηλό επίπεδο τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς που είναι 20-25% περίπου του οικογενειακού εισοδήματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πολυεθνικές επιχειρήσεις πωλούν τα προϊόντα τους υπερτιμολογημένα κατά τουλάχιστον 20-30%… Οι τιμές θα πέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα»».

«Σήμερα όλα αυτά διαψεύδονται» συνεχίζει το κείμενο της επερώτησης, λέγοντας πως «αντίθετα από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, διαπιστώνεται πως επήλθαν σημαντικές αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα οι οποίες και συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση του πληθωρισμού στα επίπεδα του 5%».

Ο Αντ.Σαμαράς αναφέρει επίσης πως η ύφεση που έχουν προκαλέσει τα κυβερνητικά μέτρα της κυβέρνησης οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λέγοντας πως «σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΓΣΕΒΕΕ μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2012, πάνε για λουκέτο μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», με σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση αλλά και τα δημόσια έσοδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτά τον πρωθυπουργό με ποια μέτρα η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να εξοικονομήσει περίπου 25 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, αν όχι με νέα μέτρα, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε, ερωτά μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ερρωτά ακόμη πότε θα φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο τόσο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, για τη τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, όσο και το πακέτο περικοπών και «εκποίησης» δημόσιας περιουσίας με ορίζοντα το 2015.

* Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την «τουρκική προσπάθεια de facto αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024