Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέχρι 31 Μαΐου η τακτοποίηση φορολογικών οφειλών μεγαλοϊδιοκτητών

Μέχρι 31 Μαΐου η τακτοποίηση φορολογικών οφειλών μεγαλοϊδιοκτητών

Να υποβάλλουν έως 31 Μαΐου 2011 τις δηλώσεις φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας των προηγούμενων ετών που, όπως προέκυψε από διασταυρώσεις, δεν υπέβαλαν όπως όφειλαν ζητά το υπουργείο Οικονομικών από χιλιάδες ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Οι έλεγχοι έδειξαν πως μεγάλος αριθμός υπόχρεων δεν έχουν εκπληρώσει τις σχετικές φορολογικές τους υποχρεώσεις για την περίοδο 1997 μέχρι 2007. Μετά την λήξη της προθεσμίας, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι θα ακολουθήσει ενδελεχής έλεγχος.

Να υποβάλλουν έως 31 Μαΐου 2011 τις δηλώσεις φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας των προηγούμενων ετών που, όπως προέκυψε από διασταυρώσεις, δεν υπέβαλαν όπως όφειλαν ζητά το υπουργείο Οικονομικών από χιλιάδες ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ την Τρίτη, θα υποβληθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο.

Οι έλεγχοι έδειξαν πως σημαντικός αριθμός υπόχρεων δεν έχει εκπληρώσει τις σχετικές υποχρεώσεις του, ακόμη και σε βάθος δεκαετίας. Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως κατά τις διασταυρώσεις στοιχείων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός φορολογουμένων-κατόχων Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, οι οποίοι αν και όφειλαν, δεν έχουν εκπληρώσει τις σχετικές φορολογικές τους υποχρεώσεις για την περίοδο 1997 μέχρι 2007.

Οι φορολογούμενοι που εμπίπτουν σε αυτή τη κατηγορία, όπως σημειώνει το υπουργείο, καλούνται να τακτοποιήσουν την φορολογική τους υποχρέωση, υποβάλλοντας τις αντίστοιχες δηλώσεις μέχρι την 31η Μαΐου 2011, κάνοντας χρήση των ευεργετημάτων που παρέχονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Όσοι δεν ανταποκριθούν, επισημαίνει το υπουργείο, θα βρεθούν αντιμέτωποι μετά τη λήξη της προθεσμίας με ενδελεχή έλεγχο, από ελεγκτικό μηχανισμό ειδικά οργανωμένο για τον σκοπό αυτό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ποντένσε «ζωγράφισε» σαν τον Ζιοβάνι

Η «μαγεία» που πρόσφερε απλόχερα και σήμερα ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε κάτι από τα μυθικά κόλπα του Βραζιλιάνου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024