Σάββατο 01 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε η επί των άρθρων συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης θα διεξαχθούν και οι ονομαστικές ψηφοφορίες σε μία σειρά από διατάξεις.

Κωστούλας Γεώργιος

Ολοκληρώθηκε η επί των άρθρων συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης θα διεξαχθούν και οι ονομαστικές ψηφοφορίες σε μία σειρά από διατάξεις.

Την Τρίτη, οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στηλίτευσαν, εκ νέου, την κυβέρνηση για τις απανωτές τροπολογίες και τροποποιήσεις που έχει επιφέρει στο σώμα του νομοσχεδίου, ενώ, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας επανέλαβε πως το φορολογικό αποτελεί ένα ακόμα βήμα εμπέδωσης της κοινωνικής δικαιοσύνης στον χώρο της φορολογίας, καθώς «χτυπά την φοροδιαφυγή που μαστίζει την πατρίδα μας».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, χρέωσε στην κυβέρνηση την παρατηρούμενη απόκλιση των εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους, λέγοντας πως «το άλλοθι πως φταίει άλλη κυβέρνηση έχει καταρριφθεί».

«Πέρυσι», προσέθεσε, «ψηφίσατε τον κυρίαρχο φορολογικό νόμο και φέτος εισπράττουμε ως καρπούς, την καθίζηση των εσόδων. Κυβερνάτε 18 μήνες και αυτό είναι το ένατο φορολογικό νομοσχέδιο. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ανακοινώσει πως έρχεται δέκατο για να περικόψει ό,τι έχει απομείνει από τις φοροαπαλλαγές».

Τα κόμματα της Αριστεράς χρέωσαν στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τη «δημιουργία νόμιμων προϋποθέσεων για φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου σε φορολογικούς παραδείσους», «εξυπηρέτηση» των σούπερ μάρκετ έναντι των λαϊκών αγορών και «υποχώρηση» στις απαιτήσεις των καπνοβιομηχάνων σε βάρος των περιπτερούχων, όπως είπε από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Καραθανασόπουλος.

Ο κ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «ενθάρρυνση του εκβιασμού» των επιχειρηματιών από «διεφθαρμένους» εφοριακούς, με αφορμή την αύξηση της προβεβαίωσης φόρου στο 50% για τους προσφεύγοντες στα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και για «εξυπηρέτηση» των εφοπλιστών με την «αστεία αναπροσαρμογή φόρου και εισφορών» για τα πλοία ελληνικών συμφερόντων.

Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Μ.Βορίδης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ορυμαγδό για την επιχειρηματικότητα και υπονομευτικό του ανταγωνισμού και των επενδύσεων», ενώ έκρινε πως το νομοσχέδιο «δεν μειώνει την φορολογία των νομικών προσώπων».

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, ανέφερε πως «η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και αρχίζει και βγαίνει από την ύφεση. Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει: Η ύφεση ρηχαίνει, θα δείτε και τα στοιχεία των εξαγωγών και η χώρα βγαίνει γιατί ακολουθεί πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, κάνει αλλαγές και η οικονομία ανταποκρίνεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι ενώνει και τι χωρίζει τους Κρόος και Ρόις πριν το φινάλε! (pics)

Ο Τόνι Κρόος και ο Μάρκο Ρόις έχοντας φτάσει στα 35, ανακοίνωσαν ότι αποχαιρετούν τους συλλόγους που έκαναν μεγάλη καριέρα, σε ένα ιστορικό ματς και για τους δύο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024