Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φτηνά δάνεια για επιχειρήσεις από το ΕΤΕΑΝ προανήγγειλε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Φτηνά δάνεια για επιχειρήσεις από το ΕΤΕΑΝ προανήγγειλε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Ενέσεις ρευστότητας από το ΕΤΕΑΝ, τον διάδοχο του ΤΕΜΠΜΕ, που θα προκηρύξει σε λίγες ημέρες πολύ φτηνά δάνεια για τις επιχειρήσεις, προανήγγειλε από την Αρκαδία ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πρώτος στόχος είναι η διάσωση της οικονομίας και βασικός πυλώνας της στρατηγικής της ανάπτυξης είναι η αναθέρμανση του οικονομικού περιβάλλοντος, είπε.

Σώκου Δαμιανή

Πρώτος στόχος είναι η διάσωση της οικονομίας και βασικός πυλώνας της στρατηγικής της ανάπτυξης είναι η αναθέρμανση του οικονομικού περιβάλλοντος, δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στην Αρκαδία, στο πλαίσιο επίσκεψης 38 Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών, μέσω του προγράμματος Synergassia.

Ο υπουργός προανήγγειλε την υπογραφή περιφερειακού συμφώνου για την απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ, σημειώνοντας ότι είναι μύθος πως η Πελοπόννησος είναι μία ευνοημένη περιοχή, ενώ δεσμεύθηκε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν πληρωθεί όλοι οι επενδυτές του παλιού επενδυτικού νόμου.

Για τη νεανική επιχειρηματικότητα υπογράμμισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν νέοι επιχειρηματίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που θέλουν να επενδύσουν σε νέες, καινοτόμες ιδέες.

Επίσης, μίλησε για ενέσεις ρευστότητας, αναφέροντας ότι το μεγάλο όπλο είναι το ΕΤΕΑΝ, ο διάδοχος του ΤΕΜΠΜΕ, που θα προκηρύξει σε λίγες ημέρες πολύ φτηνά δάνεια για τις επιχειρήσεις.

Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος σημείωσε ότι ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας έρχεται να αναγγείλει ένα νέο σύστημα και υπογράμμισε ότι, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλο φορά, η Ελλάδα χρειάζεται έναν άδολο ακομμάτιστο πατριωτισμό, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης μίας τοπικής περιφερειακής οικονομίας, να γίνει μία ευρωπαϊκή περιφέρεια – πρότυπο για τη χώρα και τόνισε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ισχύουν όλοι οι νόμοι του ελληνικού κράτους και οι ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογράμμισε, τέλος, ότι η Περιφέρεια θα είναι πολύ σύντομα παράδειγμα αειφορίας και πραγματικής πράσινης οικονομίας.

Οι Εμπορικοί και Οικονομικοί Ακόλουθοι έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες από την Αρκαδία, την Αργολίδα και την Κορινθία, ενώ το απόγευμα, στην Καλαμάτα, θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες από τη Λακωνία και τη Μεσσηνία και στη συνέχεια θα επισκεφθούν επιχειρήσεις του Νομού Μεσσηνίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Έμερι υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Το άξιζαν…» (vid)

Ο Ισπανός τεχνικός της Άστον Βίλα αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τη σπουδαία εμφάνιση – νίκη στο Villa Park.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024