Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο τονίζει το ΔΝΤ

Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο τονίζει το ΔΝΤ

Την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής θα εφαρμοσθεί με επιτυχία και ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο εξέφρασε την Κ.Δευτέρα ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Αντόνιο Μπόρχες. Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου τόνισε πως τα προγράμματα οικονομικής πολιτικής όπως της Ελλάδας δεν κάνουν θαύματα εντός ολίγων μηνών. Επέστησε την προσοχή στη διασφάλιση του τραπεζικού συστήματος.

Την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής θα εφαρμοσθεί με επιτυχία και ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο εξέφρασε την Κ.Δευτέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Αντόνιο Μπόρχες εξέφρασε την εμπιστοσύνη του Ταμείου «σε ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα» και ξεκαθάρισε πως τα προγράμματα οικονομικής πολιτικής όπως της Ελλάδας δεν κάνουν θαύματα εντός ολίγων μηνών. «Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή», δήλωσε ο Μπόρχες.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής θα εφαρμοσθεί με επιτυχία. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε. Ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και ότι το πρόγραμμά μας θα είναι επιτυχημένο», τόνισε το στέλεχος του ΔΝΤ, σχολιάζοντας την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Moody’s.

Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να διασφαλισθεί πως το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας παραμένει ισχυρό και εκτίμησε ότι έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή. «Οι Έλληνες έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο σε αυτό τον τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Επίσημο: Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ

Παρελθόν και επίσημα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φατίχ Τερίμ με τους πράσινους να ανακοινώνουν την αποχώρηση του Τούρκου τεχνικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024