Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων την Τρίτη για την άντληση 1,25 δισ. ευρώ

Εν μέσω αβεβαιότητας για τα αποτελέσματα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη σκιά της επιθετικής υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας από την Moody's, το ελληνικό Δημόσιο θα εκδώσει την Τρίτη έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

Κωστούλας Γεώργιος

Εν μέσω αβεβαιότητας για τα αποτελέσματα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη σκιά της επιθετικής υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας από την Moody’s, το ελληνικό Δημόσιο θα εκδώσει την Τρίτη έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του μήνα, με την αμέσως επόμενη, διάρκειας 13 εβδομάδων, να είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου.

Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 11η Μαρτίου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 10 Μαρτίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού.

Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, στις αρχές Φεβρουαρίου, το επιτόκιο είχε μειωθεί στο 4,64% από 4,90% στην προηγούμενη δημοπρασία και το Δημόσιο είχε αντλήσει 390 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη Παρασκευή, η διαφορά επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο ανήλθε μέχρι τις 896 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 20 μονάδων βάση και σήμερα, Δευτέρα, μετά την επιθετική υποβάθμιση από την Moody’s ξεπέρασε τις 900 μονάδες βάσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, στοίχημα είναι το ύψος του επιτοκίου, το οποίο ίσως κινηθεί υψηλότερα σε σχέση με τη δημοπρασία του Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «ευχαριστώ» του Ποντένσε προς τους φίλους του Ολυμπιακού (pic)

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη στήριξη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024