Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προς αναζήτηση πόρων για τη χρηματοδότηση του Κτηματολογίου

Προς αναζήτηση πόρων για τη χρηματοδότηση του Κτηματολογίου

Στενή συνεργασία για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης του Κτηματολογίου έχουν την παρούσα περίοδο τα συναρμόδια υπουργεία. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας πως θα προχωρήσει έως τα τέλη του έτους στη δημοπράτηση κτηματολογικών έργων 4 εκατομμυρίων  επιπρόσθετων δικαιωμάτων, έργο που χαρακτηρίζεται κοστοβόρο. Κυβερνητικός στόχος είναι η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι το 2015 και η ολοκλήρωση του συνόλου του έργου μέχρι το 2020.

 

 

Στενή συνεργασία για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης του Κτηματολογίου έχουν την παρούσα περίοδο τα συναρμόδια υπουργεία.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας πως θα προχωρήσει έως τα τέλη του έτους στη δημοπράτηση κτηματολογικών έργων 4 εκατομμυρίων επιπρόσθετων δικαιωμάτων, έργο που χαρακτηρίζεται από παράγοντες της αγοράς «φιλόδοξο και κοστοβόρο». Κυβερνητικός στόχος είναι η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι το 2015 και η ολοκλήρωση του συνόλου του έργου μέχρι το 2020.

Αν και το Εθνικό Κτηματολόγιο καταρτίζεται με αυτοχρηματοδότηση μέσω του «κτηματόσημου» των 35 ευρώ, οι πόροι αυτοί δεν αρκούν για να διασφαλίσουν το σύνολο της χρηματοδότησης του έργου, που υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Έτσι, αφού το πρόγραμμα του Κτηματολογίου δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτοχρηματοδότηση εξετάζεται η συνεισφορά κοινοτικών κονδυλίων. Σε κάθε περίπτωση, στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος διαψεύδουν σενάρια για διπλασιασμό του κτηματόσημου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο σε συνεργασία, προκειμένου να ενταχθούν έργα κτηματογράφησης στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), αλλά και να βρεθούν οι πόροι της εθνικής συμμετοχής.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τις διαδικασίες σύνταξης και λειτουργίας του Κτηματολογίου. Αυτές αφορούν στην ταχύτερη υλοποίηση των νέων προγραμμάτων κτηματογράφησης, σε διαδικαστικά προβλήματα του Ν2664/1998 για τη διόρθωση εγγράφων, στην εισαγωγή ειδικής διαδικασίας για την διόρθωση κτηματολογικών διαγραμμάτων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί προβλήματα, αλλά και στη ρύθμιση θεμάτων που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024