Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προθεσμίες από την Εισαγγελέα έλαβαν επιθεωρητές του ΥΠΟΙΚ, ελεγχόμενοι για απιστία

Προθεσμίες από την Εισαγγελέα έλαβαν επιθεωρητές του ΥΠΟΙΚ, ελεγχόμενοι για απιστία

Προθεσμίες ζήτησαν και έλαβαν την Παρασκευή από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών οι 18 Επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών που έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με παράνομους επανελέγχους επιχειρήσεων που φέρονται να είχαν διενεργήσει με στόχο «σβήσιμο» προστίμων. Η Εισαγγελέας έδωσε στους ελεγχόμενους ποινικά επιθεωρητές προθεσμίες μέχρι τα μέσα Μαρτίου ώστε να της υποβάλουν τα υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Ψυχογιός Βασίλης

Προθεσμίες ζήτησαν και έλαβαν την Παρασκευή από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών οι 18 Επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών που έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με παράνομους επανελέγχους επιχειρήσεων που φέρονται να είχαν διενεργήσει με στόχο «σβήσιμο» προστίμων.

Η Εισαγγελέας έδωσε στους ελεγχόμενους ποινικά επιθεωρητές προθεσμίες μέχρι τα μέσα Μαρτίου ώστε να της υποβάλουν τα υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Οι Επιθεωρητές, κάποιοι εκ των οποίων είναι σε ενεργό υπηρεσία, έχουν κληθεί από την Εισαγγελέα του Οικονομικού Τμήματος να καταθέσουν ως ύποπτοι για τη διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά καταγγελίες ότι οι ελεγχόμενοι Επιθεωρητές διενεργούσαν παρανόμως, επανελέγχους σε επιχειρήσεις και μηδένιζαν τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί.

Από τα στοιχεία της υπόθεσης φαίνεται οι επίμαχες περιπτώσεις να αφορούν 17 επιχειρήσεις και 8 φορείς του Δημοσίου, εκ των οποίων και κάποιους μεγάλους Δήμους, με απροσδιόριστο έως τώρα το ποσό της ζημιάς. Από την εισαγγελική έρευνα φαίνεται να μην έχουν προκύψει -σε αυτή την φάση- στοιχεία για δωροδοκία, ενεργητική και παθητική, και ως τώρα δεν έχει δοθεί εντολή για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024