Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο 2,8% η αμερικανική ανάπτυξη το δ' τρίμηνο, χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων

Στο 2,8% η αμερικανική ανάπτυξη το δ’ τρίμηνο, χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων

Κατά 2,8% αναπτύχθηκε το τέταρτο τρίμηνο η οικονομία των ΗΠΑ σε ετήσια βάση, χαμηλότερα του αναμενόμενου και των αρχικών εκτιμήσεων για ανάπτυξη 3,2%. Η χαμηλότερη δυναμική οφείλεται μεταξύ άλλων και στις περικοπές των δημοσίων δαπανών, που μειώθηκαν κατά 2,4% έναντι του αρχικού 0,9%. Συνολικά για τον περασμένο χρόνο, η αμερικανική οικονομία ενισχύθηκε κατά 2,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων πέντε ετών.

Ψυχογιός Βασίλης

Κατά 2,8% αναπτύχθηκε το τέταρτο τρίμηνο η οικονομία των ΗΠΑ σε ετήσια βάση, χαμηλότερα του αναμενόμενου και των αρχικών εκτιμήσεων για ανάπτυξη 3,2%, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ουάσινγκτον.

Η χαμηλότερη δυναμική οφείλεται μεταξύ άλλων και στις περικοπές των δημοσίων δαπανών, που μειώθηκαν κατά 2,4% έναντι του αρχικού 0,9%.

Ελάχιστα λιγότερο από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί ξόδεψαν επίσης και οι Αμερικανοί καταναλωτές, με τη δαπάνη να ενισχύεται κατά 4,1% έναντι του αρχικού 4,4%.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η ενίσχυση παραμένει η ισχυρότερη από το 2006. Εξίσου ενθαρρυντικό είναι ότι, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, το Φεβρουάριο οι δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης άγγιξαν υψηλά τριετίας.

Η συνολική απόδοση της αμερικανικής οικονομίας το δ’ τρίμηνο ήταν οριακά καλύτερη από το γ’ τρίμηνο, όταν είχε αναπτυχθεί κατά 2,6%.

Συνολικά για τον περασμένο χρόνο, η αμερικανική οικονομία ενισχύθηκε κατά 2,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων πέντε ετών.

Για να αντιστραφούν πάντως οι επιπτώσεις της κρίσης στην αμερικανική αγορά εργασία, η ανάπτυξη θα πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα και να φτάσει περίπου το 5% για έναν ολόκληρο χρόνο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024