Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Βουτιά στο άγνωστο» η αναδιάρθρωση χρέους στην Ευρωζώνη, λένε στελέχη της ΕΚΤ

«Βουτιά στο άγνωστο» η αναδιάρθρωση χρέους στην Ευρωζώνη, λένε στελέχη της ΕΚΤ

Η πτώχευση μιας χώρας θα ήταν «μια βουτιά στο άγνωστο» και θα είχε επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, δήλωσε την Τρίτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, αναφέροντας παράλληλα πως η αύξηση του πληθωρισμού στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες θα βοηθήσει χώρες όπως η Ελλάδα να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Κωστούλας Γεώργιος

Η πτώχευση μιας χώρας θα ήταν «μια βουτιά στο άγνωστο» και θα είχε επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, δήλωσε την Τρίτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, αναφέροντας παράλληλα πως η αύξηση του πληθωρισμού στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες θα βοηθήσει χώρες όπως η Ελλάδα να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

«Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν το περιθώριο να χρεοκοπήσουν χωρίς να υποστούν ως συνέπεια αυτής της χρεοκοπίας διάσπαση της χρηματοπιστωτικής, οικονομικής και κοινωνικής τους δομής», είπε ο κ. Σμάγκι, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του σε σεμινάριο της Goldman Sachs στο Χονγκ Κονγκ.

«Το να ζητήσει μια χώρα της Ευρωζώνης αναδιάρθρωση του χρέους της θα ήταν βουτιά στο άγνωστο», τόνισε.

Ο κ. Σμάγκι προέβη και σε κάποιες «ενθαρρυντικές» δηλώσεις για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, λέγοντας ότι ο πληθωρισμός στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες θα τις βοηθήσει να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

«Εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων σε αρκετές εξαγωγικές αγορές του αναδυόμενου κόσμου, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης έχουν τώρα περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους απ’ ό,τι είχαν παλαιότερα χώρες που είχαν πληγεί από κρίση», σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024