Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συμβιβασμό «από όλες τις πλευρές» ζητά ο Μπ.Ομπάμα για μείωση κρατικών δαπανών

Συμβιβασμό «από όλες τις πλευρές» ζητά ο Μπ.Ομπάμα για μείωση κρατικών δαπανών

Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές «και από τις δύο πλευρές» θα πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν παραχωρήσεις για το πού ρίχνει ο αμερικανικός προϋπολογισμός το βάρος στις περικοπές δαπανών, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενώ ξεκινά στην Ουάσινγκτον η περίοδος των έντονων συζητήσεων για τον επόμενο προϋπολογισμό. «Να κόψουμε δαπάνες με νυστέρι αλλά όχι με τσεκούρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα αποφύγει τις περικοπές που θα βλάψουν την οικονομική ανάκαμψη.

Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές «και από τις δύο πλευρές» θα πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν παραχωρήσεις για το πού ρίχνει ο αμερικανικός προϋπολογισμός το βάρος στις περικοπές δαπανών, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενώ ξεκινά στην Ουάσινγκτον η περίοδος των έντονων συζητήσεων για τον επόμενο προϋπολογισμό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε την Τρίτη την πρώτη του συνέντευξη Τύπου για φέτος, μόλις μία ημέρα μετά την παρουσίαση του σχεδίου του επόμενου προϋπολογισμού, φιλοδοξώντας να καθορίσει την «ατζέντα» της δημόσιας συζήτησης γύρω από τις περικοπές δαπανών.

Ο Μπ.Ομπάμα ανέφερε ότι για να μειωθεί μεσοπρόθεσμα το αμερικανικό χρέος (που φτάνει τα 1,654 τρισ. ευρώ) είναι απαραίτητες σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, τις δαπάνες για την υγεία και το φορολογικό κώδικα.

«Να κόψουμε δαπάνες με νυστέρι αλλά όχι με τσεκούρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα αποφύγει τις περικοπές που θα βλάψουν την οικονομική ανάκαμψη.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος του 2012, που ξεκινά τον Οκτώβριο, έχει ύψος 3,73 τρισ. δολάρια και προβλέπει πάγωμα ή μείωση των δαπανών για κάποια προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Επιπλέον ο προϋπολογισμός προβλέπει φορολογικές αυξήσεις για τα σχετικά υψηλά εισοδήματα και κάποιες επιχειρήσεις. Το σχέδιο περιλαμβάνει όμως και κάποιες «στοχευμένες» αυξήσεις δαπανών, όπως στο πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την πράσινη ενέργεια αλλά και την ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024