Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Προς ευκολότερη και γρηγορότερη έκδοση visa από Ρωσία, Κίνα και Ουκρανία

Τη σύσταση κοινής ομάδας του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για να εξεταστεί το πώς μπορεί να απλοποιηθεί και να επιταχυνθεί η έκδοση visa σε τουρίστες από τη Ρωσία, την Κίνα και την Ουκρανία αποφάσισαν τα δύο υπουργεία, μετά τις αυξημένες αφίξεις επισκεπτών από τις τρεις χώρες. Σε «ευελιξία» και απέναντι στους Τούρκους υπηκόους για μονοήμερες επισκέψεις στοχεύουν τα υπουργεία. Στις 11 Μαΐου θα γίνει η πρώτη πτήση της Air China προς την Ελλάδα.

Τη σύσταση κοινής ομάδας του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για να εξεταστεί το πώς μπορεί να απλοποιηθεί και να επιταχυνθεί η έκδοση visa σε τουρίστες από τη Ρωσία, την Κίνα και την Ουκρανία αποφάσισαν τα δύο υπουργεία τη Δευτέρα.

Στη συνάντηση, όπου παραβρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος, διαπιστώθηκε ότι παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν πέρυσι, οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας συγκρατήθηκαν ουσιαστικά στα επίπεδα του 2009.

Σε αυτό συνέβαλαν οι νέες ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση διαδικασίας έκδοσης visa, όπως η έκδοση εντός 48 ωρών, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία και η χορήγηση μακράς διαρκείας θεωρήσεων.

Σύμφωνα με τα δύο υπουργεία, μόνο από τη Μόσχα εκδόθηκαν 328.000 θεωρήσεις εισόδου το 2010 έναντι 216.000 το 2009, ενώ μόνο από το Κίεβο ανήλθαν στις 33.000 από 15.000 το 2009.

Παράλληλα, τα δύο υπουργεία σημειώνουν ότι εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή το πώς μπορεί να ενισχυθεί περισσότερο η αύξηση αφίξεων και από την Τουρκία, καθώς πέρυσι σημειώθηκε επίσης σημαντική αύξηση επισκέψεων από Τούρκους πολίτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας ανέφερε σχετικά ότι «θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι», αναφέροντας ότι θα αναζητηθούν λύσεις και για το θέμα της μονοήμερης επίσκεψης.

Το Μάιο οι πρώτες πτήσεις της Air China

Παράλληλα, ο υφυπουργός Τουρισμού συναντήθηκε τη Δευτέρα με εκπροσώπους της αεροπορικής Air China, με κύριο θέμα την έναρξη πτήσεων από Κίνα προς Ελλάδα.

Η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρίας θα γίνει στις 11 Μαΐου.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του ότι πολύ γρήγορα η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Κίνα θα πολλαπλασιαστεί και αντί για δύο πτήσεις την εβδομάδα και μέσω Μονάχου θα γίνεται απευθείας και σε καθημερινή βάση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024