Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγώνας δρόμου για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων

Αγώνας δρόμου για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων

Θέματα σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την προωθούμενη φορολογική μεταρρύθμιση εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών το Σάββατο. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η συνέχιση της υλοποίησης των σχεδίων δράσης ενάντια στην φοροδιαφυγή από τις ειδικές ομάδες εργασίας, η εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, η αναδιοργάνωση της φορολογικής διοίκησης, η απλοποίηση του φορολογικού πλαισίου και η κατάργηση του ΚΒΣ το αργότερο έως το καλοκαίρι. Το φορολογικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο εντός της εβδομάδας.

Θέματα σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την προωθούμενη φορολογική μεταρρύθμιση, εξέτασαν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ο υφυπουργός Οικονομικών Δ.Κουσελάς και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου σε διευρυμένη σύσκεψη το Σάββατο. Σημειώνεται πως το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί για δεύτερη ανάγνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο εντός της εβδομάδος.

Στην σύσκεψη εξετάσθηκαν μια σειρά από επισημάνσεις που έκανε η τρόικα την προηγούμενη εβδομάδα σε θέματα φορολογίας. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η συνέχιση της υλοποίησης των σχεδίων δράσης ενάντια στην φοροδιαφυγή από τις ειδικές ομάδες εργασίας, η εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, η αναδιοργάνωση της φορολογικής διοίκησης, η απλοποίηση του φορολογικού πλαισίου και η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων το αργότερο έως το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου συζητήθηκε η επιτάχυνση της επίλυσης φορολογικών διαφορών, η αυστηροποίηση των ποινών, η αξιολόγηση της φορολογικής διοίκησης και η αναμόρφωση του συστήματος ελέγχων.

Εξάλλου, παράταση 15 ημερών εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που για πρώτη φορά εφέτος θα τις υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Έτσι, αντί για την 1η Μαρτίου που θα πρέπει κανονικά να υποβάλλουν τα ηλεκτρονικά έντυπα, το υπουργείο εξετάζει την έναρξη υποβολής των δηλώσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις στις 15 Μαρτίου. Και αυτό καθώς η μαζική υποβολή τους φέτος, µέσω του TAXISnet, γίνεται για πρώτη φορά και η παράταση θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να προλάβουν να οργανωθούν καλύτερα οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024