Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απαραίτητη σε ορισμένους κλάδους η μείωση μισθών, λέει η υπουργός Εργασίας

Απαραίτητη σε ορισμένους κλάδους η μείωση μισθών, λέει η υπουργός Εργασίας

«Η ανταγωνιστικότητα δε θα κερδηθεί με την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε ορισμένους κλάδους χρειάζεται μείωση μισθών, προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, ούτε περαιτέρω αυξήσεις των φόρων.

«Η ανταγωνιστικότητα δε θα κερδηθείμε την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε ορισμένους κλάδους χρειάζεταιμείωση μισθών, προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, ούτε περαιτέρω αυξήσεις των φόρων.

«Ευελιξία και προσαρμογή αντί για λουκέτο» δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι η υπουργός Εργασίας, επαναλαμβάνοντας ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις βάζουν τάξη στην αγορά, καθώς -όπως είπε- «εργαζόμενοι και εργοδότες κάθονται στο ίδιο τραπέζι και αποφασίζουν με ποιο τρόπο θα πάει η επιχείρηση μπροστά».

«Το εθνικό στοίχημα είναι να πατήσουμε γκάζι και να στηρίξουμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Είναι αλήθεια ότι η ανεργία αυξάνει, αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι δε θα οδηγηθούμε στα νούμερα που προβλέπουν οι μελέτες» σημείωσε.

Η υπουργός Εργασίας διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. «Δεν ετέθη ούτε από την αρχή, ούτε τώρα, ούτε υπάρχει τέτοιο θέμα. Περαιτέρω μείωση μισθού θα οδηγούσε σε βαθύτερη ύφεση» είπε.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι αυτή την περίοδο προτεραιότητα είναι η στήριξη του ΟΑΕΔ, η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και η εισφοροδιαφυγή και εκτίμησε ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε ερώτηση πάντως για τα επικουρικά ταμεία, η κ. Κατσέλη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν περικοπές, σε περίπτωση που κάποιο από αυτά είναι ελλειμματικό.

Αναφερόμενη στον δημόσιο τομέα η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι το Δημόσιο θα πρέπει να γίνει επιτελικό και σύγχρονο, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει περιορισμός στις ΔΕΚΟ και διαβεβαίωσε ότι δε θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις από τη στιγμή που εφαρμόζεται το «1 προς 5» και γίνεται διαχείριση ανθρωπίνων πόρων.

Σε ερώτηση εάν αποφασίζει η τρόικα, η υπουργός Εργασίας απάντησε: «Η τρόικα καταθέτει μόνο απόψεις. Η κυβέρνηση αποφασίζει και υλοποιεί, αυτό είναι αυτονόητο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024