Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη για το «λιμενικό Καλλικράτη» μεταξύ Γ.Διαμαντίδη και διοικήσεων των λιμανιών

Σύσκεψη για το «λιμενικό Καλλικράτη» μεταξύ Γ.Διαμαντίδη και διοικήσεων των λιμανιών

Εθνικό λιμενικό σύστημα σε τέσσερις άξονες θα προβλέπεται με τον «λιμενικό Καλλικράτη», όπως ανέφερε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ.Διαμαντίδης μετά από σύσκεψη με τις διοικήσεις των 12 μεγάλων λιμανιών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανέφεραν στον υπουργό οι διοικήσεις, εξορθολογισμό της λειτουργίας των λιμανιών εξήγγειλε ο Γ.Διαμαντίδης. «Καλό θα ήταν εκτός από μεγάλα λόγια, να δούμε και έργα» σχολίασε σχετικά ο Γ.Πλακιωτάκης από τη Νέα Δημοκρατία.

Εθνικό λιμενικό σύστημα σε τέσσερις άξονες θα προβλέπεται με τον «λιμενικό Καλλικράτη», όπως ανέφερε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ.Διαμαντίδης μετά από σύσκεψη με τις διοικήσεις των 12 μεγάλων ελληνικών λιμανιών στον ΟΛΠ την Πέμπτη, με τη συμμετοχή του Γ.Ανωμερίτη.

Οι πρόεδροι των λιμανιών κατέθεσαν τις απόψεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τον προγραμματισμό τους για τα επόμενα χρόνια μέσα από το master plan. Ο κ. Διαμαντίδης σε δηλώσεις του τόνισε: «Έδωσα τις πολιτικές κατευθύνσεις όπως αυτές τις διαμορφώνει η κυβέρνηση στη λογική, όπως τον απεκάλεσα λιμενικού Καλλικράτη, για να υπάρξει ένας εξορθολογισμός της λειτουργίας των λιμανιών, να γίνουν τα λιμάνια πιο ανταποδοτικά, πιο συμφέροντα και εν πάση περιπτώσει να αποδίδουν και αυτά που πρέπει να αποδώσουν στο δημόσιο και το κράτος» .

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία λιμένων με γειτονικές χώρες», πρόσθεσε ο υπουργός τονίζοντας ότι «ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για ένα εθνικό λιμενικό σύστημα θα γίνει σε τέσσερις άξονες».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει αναθέσει σε διεθνή σύμβουλο μελέτη για την καλύτερη κατανομή και λειτουργία των λιμανιών και σύντομα θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα που θα είναι πιλοτικό σχήμα για τη λειτουργία των λιμανιών. Στόχος είναι επίσης η ένταξη των 800 «ορφανών» λιμανιών στο εθνικό λιμενικό σύστημα.

Παράλληλα, ο υπουργός διαπίστωσε «μεγάλο ενδιαφέρον» σε όλα τα λιμάνια για ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των διοικήσεων των λιμανιών και των παραλιμένιων δήμων, ο υπουργός ανέφερε ότι στα λιμάνια «καθορίζεται η εθνική λιμενική
πολιτική, και ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση που έχει και την ευθύνη λειτουργία
τους». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το υπουργείο θα ακούσει «με προσοχή» αιτήματα όπως στο Ηράκλειο ή την Πάτρα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού μετά τη σύσκεψη, ο Γιάννης Πλιακωτάκης από τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι η κυβέρνηση «για τρίτη φορά μέσα σε 17 μήνες ανακοινώνει την πρόθεσή της για τον εξορθολογισμό των λιμανιών της πατρίδας μας. Προφανώς, θεωρεί ότι «επανάληψη εστί μήτηρ μαθήσεως»».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο όραμα είναι «κληροδότημα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο προφανώς αναμασά στα λόγια το ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας του, όπως συνηθίζει, απλά ονομασία», υπογραμμίζοντας: «Καλό είναι εκτός από τα μεγάλα λόγια, να δούμε επιτέλους και έργα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024