Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου υποχωρεί το spread στα ομόλογα

Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου υποχωρεί το spread στα ομόλογα

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων μηνών, κοντά στις 760 μονάδες βάσης, υποχωρεί το spread στα ελληνικά ομόλογα, ενώ αντίστοιχες τάσεις παρατηρούνται και στα ομόλογα άλλων χωρών της ευρω-περιφέρειας, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η Ευρωζώνη κινείται προς την κατεύθυνση μίας συνολικής λύσης-«πακέτο» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων μηνών υποχωρεί το spread στα ελληνικά ομόλογα, ενώ αντίστοιχες τάσεις παρατηρούνται και στα ομόλογα άλλων χωρών της ευρω-περιφέρειας, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η Ευρωζώνη κινείται προς την κατεύθυνση μίας συνολικής λύσης-«πακέτο» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Σήμερα, Τετάρτη, η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο υποχώρησε μέχρι τις 750 μονάδες βάσης, σημειώνοντας πτώση 32 μονάδων σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς, ενώ αργότερα ανήλθε στις 761 μονάδες.

Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου σημείωσε πτώση μέχρι το 10,72% (-0,34%) και αργότερα ανέκαμψε στο 10,89%. Το κόστος ασφάλισης (CDS) υποχώρησε κατά 24 μονάδες στοις 775 μονάδες βάσης.

«Το ράλι φαίνεται να οφείλεται σε τρεις παράγοντες: στα χθεσινά θετικά οικονομικά στοιχεία, στην αυξημένη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους από την ΕΕ και στις αυξανόμενες προοπτικές για ειρηνική επίλυση των αναταραχών στην Αίγυπτο», σχολίασε στο Reuters αναλυτής της Markit.

Στην Ισπανία, το spread υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Νοεμβρίου, στις 182 μονάδες βάσης.

Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου αναφοράς υποχώρησε στο 5,05%. Στην Ιταλία, διαμορφώνεται στο 4,53%, στην Ιρλανδία στο 8,93% και στην Πορτογαλία στο 6,86%. Στις δλυο τελευταίες χώρες τα spreads υποχωρούν σε 568 και 361 μονάδες αντίστοιχα.

Τα ελληνικά ομόλογα σημείωσαν τον Ιανουάριο τις καλύτερες αποδόσεις, μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, με συνολικά κέρδη 3,8%, χάρη κυρίως στις παρεμβάσεις της ΕΚΤ στην αγορά. Σημειώνεται ότι τα γερμανικά και τα γαλλικά ομόλογα είχαν απώλειες 1,40% και 1,15% αντίστοιχα.

Το spread είχε εκτοξευθεί στις 7 Ιανουαρίου στο ιστορικό υψηλό των 978 μονάδων βάσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Κρίσιμο επίπεδο θεωρούνται οι 650 μονάδες βάσης, επίπεδο στο οποίο βρισκόταν το spread τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εφόσον η διαφορά υποχωρήσει και κάτω από τις 650 μονάδες, τότε ο επόμενος «στόχος» είναι οι 400 μονάδες, επίπεδο στο οποίο εκτιμάται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να βγει ξανά στις αγορές για δανεισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024