Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Κατεβάζει ταχύτητα» η ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης

«Κατεβάζει ταχύτητα» η ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης

Αισθητά περιόρισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ύψος των κρατικών ομολόγων που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα, δαπανώντας 146 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 2,313 δισ. ευρώ της αμέσως προηγούμενης. Η ΕΚΤ επιβράδυνε την αγορά ομολόγων μετά και τις επιτυχημένες δημοπρασίες Ισπανίας και Πορτογαλίας ενώ στις Βρυξέλλες εξετάζεται το σενάριο να δοθεί στο Ταμείο Στήριξης η δυνατότητα αγοράς ομολόγων.

Αισθητά περιόρισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ύψος των κρατικών ομολόγων που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα, δαπανώντας «μόλις» 146 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 2,313 δισ. ευρώ της αμέσως προηγούμενης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα.

Η ΕΚΤ επιβράδυνε την αγορά ομολόγων μετά και τις επιτυχημένες δημοπρασίες Ισπανίας και Πορτογαλίας ενώ στις Βρυξέλλες εξετάζεται το σενάριο να δοθεί στο Ταμείο Στήριξης η δυνατότητα αγοράς ομολόγων.

Τα spread των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά τις επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων από την Πορτογαλία και την Ισπανία και εν μέσω ενδείξεων ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης κινούνται προς την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης.

Ο Κύπριος κεντρικός τραπεζίτης Αθανάσιος Ορφανίδης είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι η ΕΚΤ ίσως περιορίσει τις αγορές της εάν δοθεί στο ταμείο διάσωσης της ΕΕ η δυνατότητα αγοράς κρατικών ομολόγων, όπως σημειώνει το Reuters.

Η συνολική αξία των ομολόγων που έχει αγορά η ΕΚΤ από το Μάιο φτάνει τα 76,5 δισ. ευρώ. Ενδιάμεσα η ΕΚΤ είχε προχωρήσει σε διπλασιασμό των κεφαλαίων της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πέρασαν από πάνω τους και έστειλαν τη σειρά σε Game 7 (vid)

Απίστευτα πράγματα από τους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι πάτησαν με 115-70 τους Νάγκετς στην Μινεσότα, ισοφάρισαν σε 3-3 και έστειλαν την σειρά σε Game 7.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024