Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει άμεσα νέα μέτρα για την κρίση χρέους, λέει ο Όλι Ρεν

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να αποφασίσουν άμεσα κοινά μέτρα για την προστασία της σταθερότητας της Ευρωζώνης, τονίζει ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν, την ίδια ώρα που η γερμανική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα βιαστεί να πάρει κάποια απόφαση, αλλά θα περιμένει έως ότου ετοιμαστεί
ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάρτιο.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να αποφασίσουν άμεσα κοινά μέτρα για την προστασία της σταθερότητας της Ευρωζώνη, τονίζει ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε για κοινά μέτρα το συντομότερο δυνατό, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Η ηρεμία που επικρατεί στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες μας επέτρεψε να πάρουμε μια ανάσα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εφησυχάσουμε, πρέπει να πάρουμε τώρα μέτρα με την απαραίτητη αποφασιστικότητα», επισήμανε.

Το Βερολίνο επιμένει ότι δεν θα βιαστεί να πάρει κάποια απόφαση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αλλά θα περιμένει έως ότου ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Μάρτιο.

Ωστόσο, ο κ. Ρεν υποστηρίζει πως είναι σημαντικό να εμποδίσουμε την κρίση χρέους να υπονομεύσει την οικονομική ανάκαμψη και τις θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

«Είναι σημαντικό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι δεν είναι οι χρηματαγορές που αποφασίζουν και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη», είπε.

Όσον αφορά το ταμείο διάσωσης της ΕΕ, τάχθηκε υπέρ της αύξησης των κεφαλαίων του και της διεύρυνσης του ρόλου του.

Η Die Welt επικαλέστηκε επίσης πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τις οποίες οι κυβερνήσεις συζητούν με εντατικό ρυθμό σχέδια που θα επιτρέπουν στο ταμείο διάσωσης να ενισχύσει προληπτικά τις πιστωτικές γραμμές προς τις χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι γραμμές αυτές δεν θα χρησιμοποιούνται απαραίτητα, αλλά στόχο θα έχουν να αποτρέπουν τους κερδοσκόπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024