Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαφωνεί το ΤΕΕ με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις ελάχιστες αμοιβές

Διαφωνεί το ΤΕΕ με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις ελάχιστες αμοιβές

Την έντονη διαφωνία της με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιβάλει πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) για μη σύννομο καθορισμό των ελάχιστων αμοιβές των μηχανικών εξέφρασε η ηγεσία του ΤΕΕ. «Το περιεχόμενο της απαράδεκτης απόφασης, το ύφος και η διατύπωση του κειμένου εκφεύγουν του συνταγματικού πλαισίου και παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές» σημειώνει. 

Την έντονη διαφωνία της στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιβάλει πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) για μη σύννομο καθορισμό των ελάχιστων αμοιβές των μηχανικών εξέφρασε η ηγεσία του ΤΕΕ.

Σημειώνεται ότι κατόπιν έρευνας που ξεκίνησε τον προηγούμενο Ιούλιο η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι οι αποφάσεις της διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ με τις οποίες υιοθετήθηκε ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων, επέφεραν αύξηση των αμοιβών των μηχανικών.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χρήστος Σπίρτζης δεν δέχεται τη σχετική ερμηνεία και υποστηρίζει πως «η Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτούργησε στη συγκεκριμένη περίπτωση ως εντολοδόχος παραβλέποντας και διαστρεβλώνοντας κατά χαρακτηριστικό τρόπο τα δεδομένα και τη δήθεν ανεξαρτησία της».

Όπως επισημαίνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, από το πρακτικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκύπτει πως η απόφαση είχε ληφθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2010 και ενώ καθυστέρησε η δημοσιοποίησή της επί σχεδόν ένα μήνα, επελέγη να δοθεί στη δημοσιότητα και να κοινοποιηθεί στο ΤΕΕ τις ημέρες της διαβούλευσης της Κυβέρνησης με το ΤΕΕ και τον επιστημονικό κόσμο της χώρας.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, «το περιεχόμενο της απαράδεκτης απόφασης, το ύφος και η διατύπωση του κειμένου εκφεύγουν του συνταγματικού πλαισίου και παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές».

Τέλος, το ΤΕΕ δηλώνει πως δεν πρόκειται να δεχτεί «ούτε τις διαστρεβλώσεις, αλλά ούτε τις πρακτικές τις οποίες επιχειρεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού», και παράλληλα καλεί το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας να τοποθετηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024