Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση υπερτιμολογήσεων στην Υγεία απεκάλυψε το ELENXIS

Υπόθεση υπερτιμολογήσεων στην Υγεία απεκάλυψε το ELENXIS

Υπερτιμολογήσεις υλικών ύψους 10 εκατ. ευρώ σε δημόσια νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία απεκάλυψε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ELENXIS. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε διενεργούμενο με την υποστήριξη του ELENXIS έλεγχο σε εισαγωγές ιατρικών ειδών και μηχανημάτων διαπίστωσαν μεγάλης έκτασης υπερτιμολόγηση, η οποία μεθοδεύτηκε με τριγωνικές συναλλαγές στις οποίες συμμετείχαν ιταλική, κυπριακή και ελληνική επιχείρηση.

Υπερτιμολογήσεις υλικών ύψους 10 εκατ. ευρώ σε δημόσια νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία απεκάλυψε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ELENXIS.

Αν και το ELENXIS βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία από το Σώμα Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος, έχει ήδη επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε διενεργούμενο με την υποστήριξη του ELENXIS έλεγχο σε επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας ως εισαγωγέας έμπορος προμηθευτής ιατρικών ειδών και μηχανημάτων (υλικών που χρησιμοποιούνται σε καρδιολογικές επεμβάσεις) διαπίστωσαν μεγάλης έκτασης υπερτιμολόγηση, η οποία μεθοδεύτηκε με τριγωνικές συναλλαγές στις οποίες συμμετείχαν ιταλική, κυπριακή και ελληνική επιχείρηση.

Ο έλεγχος διαπίστωσε ότι ο ιδιοκτήτης της ελληνικής επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της Κυπριακής εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό την υπερτιμολόγηση εμπορευμάτων.

Ακολούθως, η ελληνική επιχείρηση τα πωλεί σε δημόσια νοσοκομεία με υπέρογκα ποσοστά κέρδους.

Στη συνέχεια, μέσω της κυπριακής εταιρείας το προϊόν της υπερτιμολόγησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη της ελληνικής επιχείρησης μέσω εμβασμάτων προς άλλη επιχείρηση συμφερόντων του η οποία έχει έδρα στις Σεϋχέλλες.

Η υπερτιμολόγηση και κατά συνέπεια η επιβάρυνση των δημοσίων νοσοκομείων καθώς και των ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Equipe: «Στη λίστα της Μαρσέιγ ο Αλμέιδα»

Νέο δημοσίευμα συνδέει τον Ματίας Αλμέιδα με τη Μαρσέιγ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024