Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικρή παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για την περαίωση

Μικρή παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για την περαίωση

Ολιγοήμερη παράταση, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, στην προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση που αφορά στην εκούσια κατάργηση φορολογικών υποθέσεων, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η ρύθμιση για την περαίωση ολοκληρώνεται με μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, καθώς μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ.

Ολιγοήμερη παράταση, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, στην προθεσμία για τη ρύθμιση που αφορά στην εκούσια κατάργηση φορολογικών υποθέσεων, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «η διαδικασία οικειοθελούς συμμόρφωσης για το κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων ολοκληρώνεται με μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για υπαγωγή στην ρύθμιση της περαίωσης έληγε σήμερα 28 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε την παράτασή μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, «προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα εκκαθαριστικό σημείωμα», να προσέλθουν στις οικείες ΔΟΥ και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «αυτονόητο είναι πως όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διόρθωσης του αρχικού σημειώματος ή αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, διατηρούν το δικαίωμα υπαγωγής τους σε αυτήν, οι δε ΔΟΥ είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν το σχετικό σημείωμα μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2011».

»Η αποδοχή-καταβολή του αναλογούντος ποσού μπορεί να γίνει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2011. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για δικαστικές εκκρεμότητες».

Στο τέλος της ανακοίνωσης, το υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί τους φορολογούμενους για τη μαζική ανταπόκρισή τους και ζητά την κατανόησή τους «για τυχόν σφάλματα ή καθυστερήσεις που αφ’ ενός οφείλονται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία αποστολής μεγάλου αριθμού σημειωμάτων, που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά, αφ’ ετέρου στο μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024