Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση του κόστους μισθοδοσίας στις εισηγμένες ΔΕΚΟ ζητεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Μείωση του κόστους μισθοδοσίας στις εισηγμένες ΔΕΚΟ ζητεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Μείωση του κόστους μισθοδοσίας, «όπου δεν συνάδει με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του Δημοσίου ως μετόχου», ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, με επιστολές που απηύθυνε στις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ.

Μείωση του κόστους μισθοδοσίας, «όπου δεν συνάδει με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του Δημοσίου ως μετόχου», ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, με επιστολές που απηύθυνε στις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ.

Στις εν λόγω επιστολές υπογραμμίζονται οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση για τον «ορθολογικό περιορισμό της σπατάλης», αλλά και για την εναρμόνιση των μισθών στις ΔΕΚΟ με αυτούς της υπόλοιπης οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία και «την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι» στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε και από δημόσιες επιχειρήσεις στις οποίες είχαν ήδη εφαρμοσθεί μισθολογικές περικοπές με τον Ν.3833/15-3-2010 να προβούν αντίστοιχα σε πρωτοβουλίες που θα εξορθολογίζουν περαιτέρω τη χρήση πόρων, λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας, συνεκτιμώντας ωστόσο τη μείωση των αποδοχών που είχε ήδη εφαρμοστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι θα ασκήσει τα δικαιώματα του μετόχου του Ελληνικού Δημοσίου στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των εταιρειών που εξαιρέθηκαν από τον πρόσφατο νόμο 3899/2010 περί ΔΕΚΟ, προκειμένου οποιαδήποτε πρόταση για μισθούς να συμβαδίζει με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024