Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σήμερα αποφασίζει το ΔΝΤ για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης προς την Ιρλανδία

Σήμερα αποφασίζει το ΔΝΤ για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης προς την Ιρλανδία

Η χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης προς την Ιρλανδία θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, σήμερα, Πέμπτη. Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη, το πακέτο οικονομικής βοήθειας των 67,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ιρλανδικής οικονομίας και των τραπεζών της χώρας. Η Ιρλανδία θα συνεισφέρει 17,5 δισ. ευρώ στο πακέτο οικονομικής βοήθειας διαμορφώνοντας το συνολικό ποσό στα 85 δισ. ευρώ, ενώ έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Βρετανία και άλλες χώρες για διμερή δάνεια.

Η χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης προς την Ιρλανδία θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον σήμερα, Πέμπτη.

Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες, Τετάρτη, το πακέτο οικονομικής βοήθειας των 67,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ιρλανδικής οικονομίας και των τραπεζών της χώρας. Η Ιρλανδία θα συνεισφέρει 17,5 δισ. ευρώ στο πακέτο οικονομικής βοήθειας διαμορφώνοντας το συνολικό ποσό στα 85 δισ. ευρώ, ενώ έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Βρετανία και άλλες χώρες για διμερή δάνεια.

Η κυβέρνηση εξασφάλισε την έγκριση του ιρλανδικού κοινοβουλίου με πλειοψηφία έξι ψήφων, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης (Εργατικοί, Fine Gael, και Sinn Fein) να καταψηφίζουν τη συμφωνία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης τη ψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας από την ιρλανδική κυβέρνηση και την έγκριση του πακέτου οικονομικής στήριξης από το κοινοβούλιο της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να δώσει σήμερα, Πέμπτη, την έγκριση του για τη συμμετοχή του Ταμείου ύψους 22,5 δισ. ευρώ στο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ιρλανδία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καλαϊτζάκης: «Θα πανηγυρίσουμε σήμερα κι αύριο, Πέμπτη έχουμε προπόνηση και Παρασκευή παίζουμε»

Στη δυσκολία της σειράς με τη Μακάμπι αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024