Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα» λέει ο Πόουλ Τόμσεν

«Δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα» λέει ο Πόουλ Τόμσεν

«Μόνο με την εφαρμογή κρίσιμων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, μιλώντας σε δείπνο επιχειρηματιών που οργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

«Μόνο με την εφαρμογή κρίσιμων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη», υπογράμμισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, μιλώντας σε δείπνο επιχειρηματιών που οργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Τόμσεν είπε, σύμφωνα με Το Βήμα, ότι οι κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, η συγκέντρωση των φόρων, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ειδικά στο δημόσιο τομέα είναι ο έλεγχος των δαπανών παντού και ιδιαίτερα στους τομείς υγείας και φαρμάκων.

Σημείωσε μάλιστα, ότι τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να εφαρμόσει ένα σύστημα παρακολούθησης των δαπανών, γεγονός που θα βοηθήσει στην ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Το συζητήσαμε εκτενώς με την κυβέρνηση, αλλά συμφωνήσαμε ότι σε συνθήκες ύφεσης και πληθωρισμού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη».

Αντιθέτως, σημείωσε ότι ήταν αναγκαία η μείωση κατά 15% των μισθών στο δημόσιο τομέα που έγινε το 2010, καθώς επρόκειτο για ένα μέτρο άμεσης απόδοσης.

Ο κ. Τόμσεν είπε ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας κινείται σύμφωνα με τους στόχους και τόνισε ότι είναι εντυπωσιακή η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 6% του ΑΕΠ μέσα σε ένα χρόνο.

Σχολιάζοντας δε τις θέσεις που διατύπωσε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι (περί αναπόφευκτης αναδιάρθρωσης ή επιστροφής στη δραχμή), ήταν κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι και θα μείνει μέλος της Ευρωζώνης».

Ξεκαθάρισε ακόμη, ότι η απόφαση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ, είναι ειλημμένη από το ΔΝΤ και απομένει να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις λεπτομέρειες. Τάχθηκε κατά όποιας αναδιάρθρωσης του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές και αρχίσουν να «ρολάρουν» οι υποχρεώσεις της» τότε όλα θα ομαλοποιηθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024