Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Χωρίς μετρητά η συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕbank

Με τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου σε κοινές και τη συμμετοχή του Ταμείου Παρακαθηκών και Δανείων, το Δημόσιο θα συμμετέχει στην αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕbank.

A
A

Με τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου σε κοινές και τη συμμετοχή του Ταμείου Παρακαθηκών και Δανείων, το Δημόσιο θα συμμετέχει στην αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕbank, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση «Τι θα συμβεί με τις τράπεζες; Θα αυξήσουν τη ρευστότητα στην οικονομία; Ποιο είναι το μέλλον της Αγροτικής»; δήλωσε τα εξής:

«Γνωρίζετε ότι μία σημαντική πτυχή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής αφορά στην ενδυνάμωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στο πλαίσιο, αυτό έχουμε ήδη νομοθετήσει την επέκταση του πυλώνα των εγγυήσεων στις τράπεζες κατά 25 δισ., ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Τους τελευταίους μήνες, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ενδυναμωθεί με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και το άνοιγμα «γραμμών χρηματοδότησης» στο εξωτερικό».

» Ταυτόχρονα», προσέθεσε, «λειτουργεί ήδη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο ρόλος του οποίου είναι να αποτελέσει εάν χρειαστεί ένα δίχτυ ασφάλειας. Πιστεύουμε ότι η βελτίωση των δεδομένων στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα απομακρύνει την ανάγκη ενεργοποίησής του».

Όσον αφορά στην Αγροτική Τράπεζα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «είναι σε εξέλιξη η οριστικοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που θα την βοηθήσει να μειώσει τα κόστη λειτουργίας της και να καταστεί ανταγωνιστική στην τραπεζική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ανακοινωθεί μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία φυσικά θα προχωρήσει, αφότου λάβει τελική έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

» Στην αύξηση αυτή», σημείωσε, «το Ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να συμμετάσχει χωρίς επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω της μετατροπής των προνομιούχων μετοχών που κατέχει στην ΑΤΕ σε κοινές, αλλά και της συμμετοχής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024