Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέο διεθνές κοινοπρακτικό δάνειο για τη Finansbank

Νέο διεθνές κοινοπρακτικό δάνειο για τη Finansbank

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή τη βδομάδα στην Κωνσταντινούπολη η σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους περίπου 800 εκατ. δολαρίων από τη Finansbank, θυγατρική της ΕΤΕ, προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον 29 διεθνών τραπεζών από 15 χώρες. Μετά την πώληση του ποσοστού της τράπεζας από την ΕΤΕ, η Finansbank ίσως προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου αξίας 670 εκατ. δολαρίων (1 δισ. τουρκικές λίρες), όπως είπε ο πρόεδρος της στο Reuters.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή τη βδομάδα στην Κωνσταντινούπολη η σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους περίπου 800 εκατ. δολαρίων από τη Finansbank, θυγατρική της ΕΤΕ.

Προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον 29 διεθνών τραπεζών από 15 χώρες με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί ο αρχικός στόχος άντλησης κεφαλαίων, που είχε τεθεί στα 500 εκατ. δολάρια.

Το δάνειο έχει διάρκεια 12 μηνών, συνολικό κόστος ίσο με το διατραπεζικό επιτόκιο Libor USD ή EUR προσαυξημένο κατά 1,3% και απαρτίζεται από δύο τμήματα ύψους 333 εκατ. δολαρίων και 352 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί από τη Finansbank για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο χώρο της χρηματοδότησης εξωτερικού εμπορίου.

Η Standard Chartered Bank ενήργησε ως συντονιστής του κοινοπρακτικού δανείου. Οι υπόλοιποι κύριοι ανάδοχοι δανειστές είναι οι: Bank of America Merrill Lynch, CITI, Commerzbank Aktiengesellschaft, Credit Agricole Corporate and Investment Bank, Deutsche Bank AG, London Branch, Intesa Sanpaolo SpA., London Branch, Standard Chartered Bank, The Bank of Nova Scotia, UniCredit Group (represented by UniCredit Bank AG), Wells Fargo Bank, National Association and WestLB AG, London Branch.

Εξετάζει την έκδοση ομολόγου αξίας 670 εκατ. δολ.

H Finansbank ίσως προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου αξίας 670 εκατ. δολαρίων (1 δισ. τουρκικές λίρες) μετά την πώληση ποσοστού της τράπεζας από την μητρική εταιρία, την Εθνική Τράπεζα, είπε ο πρόεδρος της Finansbank Omer Aras στο Reuters.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη, ο Aras είπε ότι η τράπεζα επιδιώκει η δημόσια προσφορά για την πώληση του ποσοστού να πραγματοποιηθεί στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου του 2011, πρόσθεσε όμως ότι ίσως υπάρξει καθυστέρηση μέχρι το δεύτερο τρίμηνο, εάν δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως οι σχετικές διαδικασίες.

Το roadshow στο εξωτερικό για την δημόσια προσφορά θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ το roadshow στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί από κοινοπραξία της οποίας θα ηγείται η Finansinvest.

Η διοίκηση της Εθνικής, που πρόσφατα ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,8 δισ. ευρώ, έχει πει ότι θα προχωρήσει στην διάθεση ποσοστού έως 20% της θυγατρικής της στην Τουρκία με στόχο την άντληση 1 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024