Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χορηγία 30 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας στον «Ευαγγελισμό»

Χορηγία 30 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας στον «Ευαγγελισμό»

Το φθινόπωρο του 2011 ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας χειρουργείων και των συνοδών μονάδων ανάνηψης και εντατικής θεραπείας του «Ευαγγελισμού», με τη χορηγία ύψους 30 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Απόστολος Ταμβακάκης, στη διάρκεια της υπογραφής της χορηγικής σύμβασης.

Το φθινόπωρο του 2011 ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας χειρουργείων και των συνοδών μονάδων ανάνηψης και εντατικής θεραπείας του «Ευαγγελισμού» και θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 30 μηνών με τη χορηγία ύψους 30 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Απόστολος Ταμβακάκης, στη διάρκεια της υπογραφής της χορηγικής σύμβασης.

Ο κ.Ταμβακάκης ανέφερε ότι η Εθνική Τράπεζα πιστεύει ότι η επιχειρηματική κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει σύνθετα, οξυμένα και σήμερα ειδικά, πρωτόγνωρα προβλήματα.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συνοχής και βελτίωσης του κοινωνικού συνόλου, πρόσθεσε.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρθηκε στην ανάγκη άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων που μεσολαβούν από την στιγμή της ανακοίνωσης μιας χορηγίας, από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο, μέχρι τη στιγμή της αποδοχής και της έναρξης υλοποίησης της.

Αναφερόμενος γενικότερα στην καθυστέρηση τριών σχεδόν ετών από την ανακοίνωση της χορηγίας μέχρι την υπογραφή της σύμβασης έκανε λόγο για ανάλγητο και αδιάφορο κράτος που απογοητεύει τους πολίτες και τους φορείς που είναι διαθέσιμοι για κοινωνική προσφορά.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για πράξη κοινωνικής ευθύνης και επισήμανε ότι παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι αδιαπραγμάτευτη.

Έκανε ειδική αναφορά στο κυρίαρχο ρόλο της Εθνικής Τράπεζας, στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, που, όπως είπε, θα μετασχηματιστεί αρκετά τα επόμενα χρόνια.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Μιχάλης Θεοδώρου, αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο κτίριο το οποίο θα έχει επιφάνεια 12.700 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει 3 αίθουσες Στεφανιογραφιών και Ηλεκτροφυσιολογίας και 20 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για Καρδιοχειρουργικά, Νευροχειρουργικά και Θωρακοχειρουργικά περιστατικά, καθώς και νέα σύγχρονη κεντρική αποστείρωση.

Το έργο αυτό, θα αντικαταστήσει τα, ηλικίας 37 ετών, χειρουργεία του «Ευαγγελισμού», αυξάνοντας τις χειρουργικές αίθουσες από 13 που είναι σήμερα σε 22, γεγονός που θα συμβάλλει στην κατάργηση του χρόνου αναμονής για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Β.Ράπανος και οι νέοι αναπληρωτές διεύθυνοντες σύμβουλοι Αλ. Τουρκολιάς, Άνθιμος Θωμόπουλος και Λεωνίδας Θεόκλητος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ» Χαρ.Ρούσος, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και του νοσοκομείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024