Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιταχύνονται οι προσπάθειες για ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου

Επιταχύνονται οι προσπάθειες για ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου

Στην διασφάλιση πόρων από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του Εθνικού Κτηματολογίου προχωρεί η κυβέρνηση, ενώ εντός των επομένων μηνών αναμένεται η δημοσιοποίηση έκθεσης για την πρόοδο του Κτηματολογίου. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση μόλις του 11% της συνολικής επικράτειας και έχει καταγραφεί το 42% των δικαιωμάτων, ενώ εκτιμάται πως την επόμενη τριετία η Κτηματολόγιο ΑΕ θα καταγράψει σχεδόν το 70% του συνόλου των δικαιούχων γης.

Στην διασφάλιση πόρων από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του Εθνικού Κτηματολογίου προχωρεί η κυβέρνηση, ενώ εντός των επομένων μηνών αναμένεται η δημοσιοποίηση έκθεσης για την πρόοδο του Κτηματολογίου.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση μόλις του 11% της συνολικής επικράτειας και έχει καταγραφεί το 42% των δικαιωμάτων, ενώ εκτιμάται πως την επόμενη τριετία η Κτηματολόγιο ΑΕ θα καταγράψει σχεδόν το 70% των δικαιούχων γης. Ωστόσο, για να γίνει αυτό η Κτηματολόγιο ΑΕ θα πρέπει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και στην οριοθέτηση του αιγιαλού και των περιοχών NATURA 2000.

Το συνολικό κόστος του Κτηματολογίου υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ και ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του είναι το 2018. Έως τώρα με τα προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί, δηλαδή τα πρώτα πιλοτικά και το πρόσφατο του 2008, έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο περίπου 12.000.000 δικαιώματα σε συνολική έκταση 11.000.000 στρεμμάτων.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και λειτουργούν κτηματολόγια σε 328 ΟΤΑ, ενώ σε άλλους δέκα ΟΤΑ η κτηματογράφηση συνεχίζεται ακόμη. Μέσα στο 2011 θα προκηρυχθούν οι μελέτες για να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση στην περιοχή της Αττικής.

Η επόμενη φάση κτηματογράφησης της χώρας, σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη αφορά στο 89% της έκτασης της χώρας και το 58% των δικαιούχων γης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024