Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παράταση της προθεσμίας για την περαίωση και βελτιώσεις στη ρύθμιση ζητά το ΒΕΑ

Παράταση της προθεσμίας για την περαίωση και βελτιώσεις στη ρύθμιση ζητά το ΒΕΑ

Μέχρι το τέλος του χρόνου ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας να παραταθεί η προθεσμία για την περαίωση, επικαλούμενο τα προβλήματα υποκατανάλωσης και ρευστότητας στην αγορά. Διεύρυνση των επιτηδευματιών που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση και εξαίρεση όσων βρίσκονται σε αδράνεια ζητά το ΒΕΑ, που καταγγέλλει επίσης περιστατικά «ανάρμοστης συμπεριφοράς» από εφοριακούς σε επιχειρήσεις.

Μέχρι το τέλος του χρόνου ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, επικαλούμενο τα προβλήματα υποκατανάλωσης και ρευστότητας στην αγορά, ζητώντας επίσης διεύρυνση των επιτηδευματιών που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση και εξαίρεση όσων βρίσκονται σε αδράνεια.

Το επιμελητήριο σημειώνει σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ότι στη σχετική ρύθμιση προβλέπεται ότι στερούνται του δικαιώματος της περαίωσης οι υποθέσεις επιτηδευματιών φυσικών προσώπων τα οποία, με βάση τα στοιχεία του περιουσιολογίου 2008 υπόκεινται σε φορολόγηση για την ακίνητη περιουσία (Κεφ. Δ ν. 3843/2010)».

Το ΒΕΑ υποστηρίζει πως εξαιτίας της διάταξης «μεγάλος αριθμός επιτηδευματιών (έμποροι, βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ.) των οποίων η προσωπική ακίνητη, περιουσία σύμφωνα με το ΕΤΑΚ 2008, υπερέβαινε τις 400.000 ευρώ, στερούνται αδικαιολόγητα του δικαιώματος να προβούν σε περαίωση των εκκρεμών επαγγελματικών φορολογικών τους υποθέσεων», ζητώντας την τροποποίησή της.

Επιπλέον, το επιμελητήριο ζητά να μην επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αδράνεια με τα ποσά της περαίωσης.

Καταγγελίες για «ανάρμοστη συμπεριφορά» εφοριακών

Παράλληλα, τη διαμαρτυρία του μετά από καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά από εκπροσώπους της κρατικής ελεγκτικής μηχανής απέναντι σε βιοτέχνες μέλη του σημειώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας πως έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είτε στην εφορία είτε σε ιδιώτες προμηθευτές τους.

Το ΒΕΑ υποστηρίζει ότι είναι αρκετές οι περιπτώσεις δέσμευσης ακόμη και αυτοκινήτου από τις ΔΟΥ, ή ανάρμοστης συμπεριφοράς δικαστικού κλητήρα που εισέρχεται στην επιχείρηση καταγράφοντας κινητά περιουσιακά στοιχεία και αφαιρώντας χρήματα που φέρει στην τσάντα του ο επιχειρηματίας, πέραν των λεκτικών απειλών, που οδηγούν σε αναζήτηση αστυνομικής παρέμβασης.

«Οι πρωτοφανείς αυτές πρακτικές, παραβιάζουν κάθε αρχή νομιμότητας» καταλήγει το Επιμελητήριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024