Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σταθερή η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας, σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της Bundesbank

Σταθερή η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας, σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της Bundesbank

Η Γερμανία βρίσκεται σε μία περίοδο σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, παρά τις απειλές λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. Σύμφωνα με τις εκθέσεις αυτές, οι ρυθμοί ανάπτυξης της γερμανικής οικονομιας είναι σαφώς μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους στην Ευρωζώνη.

Η Γερμανία είναι μπροστά σε μία περίοδο σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, παρά τις απειλές στην Ευρώπη λόγω της κρίσης χρέους, σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Στην τελευταία μηνιαία έκθεσή της, η πανίσχυρη κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank, αναφέρει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, λόγω των σημαντικών εξαγωγών και της αύξησης της εγχώριας ζήτησης, παράλληλα με τη μείωση της ανεργίας.

Η δημοσίευση της έκθεσης αυτής συνέπεσε με την εξαμηνιαία έκθεση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, που επίσης διαβλέπει θετικές προοπτικές για τη γερμανική οικονομία.

«Η κατάσταση στη Γερμανία είναι πιο θετική από πολλές πλευρές σε σύγκριση με άλλες χώρες», δήλωσε ο οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Φέλιξ Χέφνερ.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ επισημαίνεται ότι «καθώς μειώνεται περαιτέρω η ανεργία και εξομαλύνονται οι ώρες εργασίας, αναμένεται να αυξηθούν οι μισθοί». Παράλληλα διαπιστώνεται ότι «καθώς αναμένεται να παραμείνουν μέτριες οι πληθωριστικές πιέσεις, τα πραγματικά διαθέσιμα εισοδήματα θα αυξηθούν, ενισχύοντας την ιδιωτική κατανάλωση».

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2011 με ρυθμό 2,5%, που είναι πάντως μικρότερος από τον ρυθμό ανάπτυξης 3,5% για το τρέχον έτος. Ωστόσο οι ρυθμοί ανάπτυξης της γερμανικής οικονομιας είναι σαφώς μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους στην Ευρωζώνη, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θέση της Γερμανίας ως ατμομηχανής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων 24ωρών η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μέσω καταχώρησης στον Τύπο, είχε ανακοινώσει στον γερμανικό λαό ότι η κρίση για τη χώρα έχει περάσει και είχε ευχαριστήσει τους πολίτες για τις προσπάθειές τους.

Η ανακοίνωση αυτή είχε προκαλέσει την αντίδραση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος είχε «απαντήσει» πως η καλή κατάσταση της γερμανικής οικονομίας δεν θα διαρκέσει «για πολύ καιρό» αν καθυστερήσει η ανάκαμψη των εταίρων της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Για πάντα στην Μπιλμπάο: Ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο με τους Βάσκους ο Ερνέστο Βαλβέρδε (pic)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπέγραψε την μονοετή επέκταση του συμβολαίου του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και θα παραμείνει στον πάγκο των Βάσκων μέχρι το καλοκαίρι του 2025

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024