Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θετικό άνοιγμα τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Θετικό άνοιγμα τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη άνοιξε σήμερα, Δευτέρα, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η αγορά κινείται σταθεροποιητικά με το θετικό κλίμα από το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτoδιοικητικών εκλογών να επιβάλλεται των ανησυχιών για τις επιπτώσεις της αναθεώρησης των δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat. Οι φόβοι των επενδυτών για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ιρλανδίας και τις εξελίξεις σε κράτη με υψηλό χρέος όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, οδηγούν πτωτικά τις ευρωπαϊκές αγορές.

Με κέρδη άνοιξε σήμερα, Δευτέρα, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η αγορά κινείται σταθεροποιητικά, με το θετικό κλίμα από το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτoδιοικητικών εκλογών να επιβάλλεται αρχικά των ανησυχιών για τις επιπτώσεις της αναθεώρησης των δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 20 στις 10.40 π.μ. σημείωνε άνοδο 0,50%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,57%, ενώ ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,57%. Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημείωνε άνοδο 0,47%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ 44 μετοχές σημείωναν άνοδο, 11 κατέγραφαν πτώση και 17 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες.

Οι ανησυχίες των επενδυτών για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ιρλανδίας και τις εξελίξεις σε κράτη με υψηλό χρέος όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, οδηγούν πτωτικά τις ευρωπαϊκές αγορές. Ωστόσο, τα spreads των περιφερειακών οικονομιών της ζώνης του ευρώ κινούνται στο άνοιγμα των συναλλαγών σταθεροποιητικά.

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE-100 υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,36% στις 5.776,12 μονάδες. Με πτώση άνοιξε και το Χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον δείκτη CAC40 να χάνει 0,54% και να κινείται στις 3.810,24 μονάδες. Υποχώρηση και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης DΑΧ βρέθηκε να καταγράφει απώλειες 0,44% στις 6.705,13 μονάδες.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 102,70 μονάδες, σε ποσοστό 1,06%, και διαμορφώθηκε στις 9.827,51 μονάδες. Το κλίμα τροφοδότησε η ανάπτυξη της Ιαπωνίας, η οποία επιταχύνθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο 2010, χάρις στην αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης, φθάνοντας σε ετήσιο ρυθμό το 3,9%. Πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξουσας ανάπτυξης για τη χώρα.

Σταθεροποιητικά κινούνται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μετά τη μεγάλη υποχώρηση που κατέγραψαν την Παρασκευή. Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού πετρελαίου υποχωρούσε κατά 4 σεντς στα 84,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε άνοδο 21 σεντς στα 86,55 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωνε το πρωί άνοδο έως 0,6% στα 1.376,28 δολάρια η ουγγιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024