Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, λέει ο Γιούργκεν Σταρκ  της ΕΚΤ

Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, λέει ο Γιούργκεν Σταρκ της ΕΚΤ

Η Ελλάδα εφαρμόζει πιστά το δημοσιονομικό της πρόγραμμα και είναι ικανή να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, δήλωσε την Πέμπτη το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.

Η Ελλάδα εφαρμόζει πιστά το δημοσιονομικό της πρόγραμμα και είναι ικανή να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, δήλωσε την Πέμπτη το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει μέχρι στιγμής αυτό το πρόγραμμα (σε αναλογία) ένα προς ένα», είπε ο κ. Σταρκ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο.

«(Το πρόγραμμα) λειτουργεί» σημείωσε και προσέθεσε η Ελλάδα είναι δυνατόν να ξεπεράσει την κρίση με την στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Παράλληλα, ο κ. Σταρκ αναφέρθηκε και στο ευρώ, λέγοντας ότι έχει εντείνει τις οικονομικές ανισορροπίες στην Ευρωζώνη, οι οποίες τώρα «θα πρέπει τώρα να διορθωθούν».

«Εμείς (στην ΕΚΤ) έχουμε εκτελέσει την αποστολή μας, παρόλα αυτά την ίδια στιγμή, υπό την ασπίδα προστασίας του ευρώ, οι ανισορροπίες έχουν ενταθεί», σημείωσε.

Το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα είναι μία επιτυχία τη σημασία της οποίας δεν μπορεί να υποβαθμίσει κανείς, υπογράμμισε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας όμως ότι κάποια μέλη της Ευρωζώνης «έχουν εκμεταλλευτεί τον κοινό οικονομικό χώρο και τη νομισματική ένωση την ίδια ώρα που ενθάρρυναν ή ανέχτηκαν μια οικονομική ανάπτυξη ενίοτε ανισομερή ή αναποτελεσματική».

Ο κ. Σταρκ είπε, επίσης, ότι υπάρχει δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη, ωστόσο, το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα και δεν διέρχεται κρίση. «Πάνω από όλα είναι κρίση στα δημοσιονομικά», τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024