Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα απεργία για τα τέλη Νοεμβρίου ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ εν μέσω φόβων για απολύσεις στο Δημόσιο

Νέα απεργία για τα τέλη Νοεμβρίου ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ εν μέσω φόβων για απολύσεις στο Δημόσιο

Απεργιακή κινητοποίηση στα τέλη Νοεμβρίου ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ, καθώς στους δημόσιους υπαλλήλους επικρατεί έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ «οι διαρροές και το σκηνικό που στήνεται με όχημα τη νέα αποτύπωση του ελλείμματος, ως και η ασάφεια των πρόσφατων δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, προετοιμάζουν το έδαφος για νέα επίθεση και περικοπή δικαιωμάτων» και καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση και τις προθέσεις της.

Απεργιακή κινητοποίηση στα τέλη Νοεμβρίου ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ, καθώς στους δημόσιους υπαλλήλους επικρατεί έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

Η απεργία θα είναι «απάντηση» στην απειλή για απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο και στις απολύσεις συμβασιούχων, στο πλαίσιο της πολιτικής σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης.

«Σχεδιάζουμε κάποια μορφή απεργιακής κινητοποίησης στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά δεν είμαστε ακόμη σίγουροι αν θα είναι 24ωρη», είπε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων, την Τετάρτη, αναφέρεται ότι «οι διαρροές και το σκηνικό που στήνεται (και προφανώς εκπορεύονται από την κυβέρνηση και την τρόικα) με όχημα τη νέα αποτύπωση του ελλείμματος, ως και η ασάφεια των πρόσφατων δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, προετοιμάζουν το έδαφος για νέα επίθεση και περικοπή των εργασιακών, συλλογικών, κοινωνικών δικαιωμάτων».

Η ένταση της απειλής περί απολύσεων στο Δημόσιο και η αποφυγή κατηγορηματικής διάψευσης από την κυβέρνηση (που εκτός των άλλων δεν μπορεί να αγνοεί ότι κάτι τέτοιο αποτελεί ωμή και ευθεία παραβίαση του Συντάγματος) σε συνδυασμό με τις απολύσεις συμβασιούχων (Stage, ορισμένου χρόνου κλπ) που είναι τα πρώτα μαζικά θύματα του Μνημονίου και σε συσχετισμό με την πρωτόγνωρη μεταπολεμικά μείωση εισοδημάτων και ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είναι ξεκάθαρο ότι κλιμακώνει σε ακρότητα μια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική, επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι με ενότητα και μαζικότητα θα απαντήσουν άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση στο επόμενο δεκαπενθήμερο, τονίζεται.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση και τις προθέσεις της, καθώς, όπως λέει, «σε κάθε άλλη περίπτωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μαζική παραγωγή τέτοιου τύπου σεναρίων και κρίνεται από κάθε μισθωτό, συνταξιούχο, νέο και άνεργο, από κάθε πολίτη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024