Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση πωλήσεων και κερδών στο εννεάμηνο του 2010 για την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά

Αύξηση πωλήσεων και κερδών στο εννεάμηνο του 2010 για την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά

Αύξηση στις πωλήσεις εννεαμήνου 2010 κατά 30% παρουσίασε η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, καθώς η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή για τις περισσότερες από τις αγορές που εξυπηρετεί η εταιρεία και βελτιώθηκε οριακά για κάποιες αγορές που είχαν υστερήσει σε απόδοση νωρίτερα φέτος.

Αύξηση στις πωλήσεις εννεαμήνου 2010 κατά 30% παρουσίασε η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιχειρηματική δυναμική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρίτου τριμήνου διατηρήθηκε στα επίπεδα του εξαμήνου.

Ως αποτέλεσμα, ο όγκος πωλήσεων διατηρήθηκε υψηλός καθ’ όλο το εννεάμηνο, αποφέροντας αύξηση 30,1% στις πωλήσεις και αγγίζοντας τα 315 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 242,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή για τις περισσότερες από τις αγορές που εξυπηρετεί η εταιρεία και βελτιώθηκε οριακά για κάποιες αγορές που είχαν υστερήσει σε απόδοση νωρίτερα φέτος.

Η σημαντική αύξηση του όγκου πωλήσεων οδήγησε σε μεγαλύτερη πληρότητα της παραγωγικής δυναμικότητας και οφέλη ως προς την αποδοτικότητα στα κόστη παραγωγής σε όλες τις μονάδες της εταιρείας, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του μεικτού κέρδους κατά 36,8% στα 72,4 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων σε συνδυασμό με βελτιωμένες τιμές, ένα ευνοϊκότερο προϊοντικό μείγμα πωλήσεων και τα οφέλη που προέκυψαν από τις περυσινές πρωτοβουλίες περιορισμού του κόστους, οδήγησαν σε αυξημένη λειτουργική μόχλευση και συνέβαλαν σε σημαντική αύξηση των περιθωρίων κερδοφορίας κατά την εξεταζόμενη περίοδο.

Το μεικτό περιθώριο κέρδους επεκτάθηκε κατά 110 μονάδες βάσης (1,10%), ενώ τα περιθώρια EBITDA και λειτουργικού κέρδους βελτιώθηκαν κατά 290 μονάδες βάσης (2,90%) έκαστο, σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2009. Όλα τα περιθώρια κερδοφορίας είναι επίσης βελτιωμένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου.

Στο πλαίσιο αυτό, το EBITDA στα 47,5 εκατ. ευρώ και το λειτουργικό κέρδος στα 24 εκατ. ευρώ, συνέχισαν να αυξάνονται ταχύτερα από τις πωλήσεις, καταγράφοντας αύξηση κατά 60,4% και 113,2% αντίστοιχα, ενώ τα καθαρά κέρδη των μετόχων υπερτριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2009, από τα 3,7 στα 13,2 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα ήταν χαμηλότερα κατά 23,1% στα 4,9 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα χαμηλότερου δανεισμού και χαμηλότερων επιτοκίων.

Στο τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα ήταν ελαφρώς υψηλότερα συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα της περυσινής χρονιάς, κυρίως λόγω ζημιών από συναλλαγματικές διαφορές συνεπεία της πρόσφατης ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Τα καθαρά κέρδη των μετόχων και τα κέρδη ανά μετοχή έφθασαν τα 13,2 εκατ. ευρώ και περίπου 0,26 ευρώ στο εννεάμηνο του 2010, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 255,7% και 183,6% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2009.

Ο διευθύνων σύμβουλος της S&B, Ευθύμιος Βιδάλης, σχολίασε:

«Τους πρώτους εννέα μήνες. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, που παραμένουν αρκετά ευμετάβλητες. Ταυτόχρονα, εξακολουθούμε να στοχεύουμε στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της γεωγραφικής αλλά και προϊοντικής μας διαφοροποίησης. Οι πωλήσεις μας ευνοούνται τόσο από τις αναπτυσσόμενες όσο και από τις υπό ανάκαμψη οικονομίες, όπως της Γερμανίας με σχεδόν 25% των πωλήσεών μας, ενώ η έκθεσή μας στην εγχώρια αγορά είναι αρκετά μικρότερη του 10%».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν (vids)

Τι έδειξε η έρευνα του CIES Football Observatory για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024