Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Γ.Παπακωνσταντίνου με υπουργούς για τον προϋπολογισμό

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Γ.Παπακωνσταντίνου με υπουργούς για τον προϋπολογισμό

Με πέντε υπουργούς συναντάται την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο κατάρτισης των προϋπολογισμών των υπουργείων και του νέου κρατικού προϋπολογισμού. Το βάρος θα δοθεί στο περιορισμό των δαπανών των υπουργείων. Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιείεται αυτήν την ώρα με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνο.

Με πέντε υπουργούς συναντάται την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο κατάρτισης των προϋπολογισμών των υπουργείων και του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Πρόκειται για τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου και την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Στον νέο προϋπολογισμό, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου, το βάρος για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος θα δοθεί ως επί το πλείστον στις δαπάνες, όπως, άλλωστε, ζητούν τόσο η τρόικα όσο και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξουν νέες μεγάλες περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (προς τα 8-8,3 δισεκατομμύρια ευρώ), στις μισθολογικές δαπάνες των ΔΕΚΟ, στις δαπάνες των νοσοκομείων, στις δαπάνες των ΟΤΑ και στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ θα εντατικοποιηθεί το σχέδιο για κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του δημόσιου τομέα και των δήμων, που θεωρείται ότι δεν παράγουν έργο και δημιουργούν ελλείμματα.

Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών ζητεί από όλους τους συναδέλφους του να υπάρξει πρόσθετη περικοπή σε καταναλωτικές δαπάνες και σε επιπλέον αμοιβές και για το τρέχον έτος και για το 2011.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται ακόμη η δραστική περικοπή των μισθολογικών δαπανών μέσω του ενιαίου μισθολογίου και άλλων παρεμβάσεων, καθώς και η επιβολή εισοδηματικού πλαφόν στα κοινωνικά επιδόματα. Ειδικά φέτος, όταν λόγω και της μεγάλης υστέρησης στα έσοδα η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού έφτασε στα 2,05 δισ. ευρώ στο τέλος του δεκαμήνου, οι δαπάνες της κεντρικής κυβέρνησης πρέπει να μειωθούν κατά 10,5 δισ. ευρώ συνολικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι- Γουέστ Χαμ 3-1 : Πρωταθλήτρια Αγγλίας η «αρμάδα» του Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι το πήρε και αυτό! Οι «πολίτες» νίκησαν την Γουέστ Χαμ και κατέκτησαν την Premier League. Η Άρσεναλ αν και επιβλήθηκε με 2-1 της Έβερτον έμεινε 2η και πικραμένη για μία ακόμη σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024