Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε γενναία αγορά κρατικών ομολόγων 600 δισ. δολαρίων προχωρά η Fed

Σε γενναία αγορά κρατικών ομολόγων 600 δισ. δολαρίων προχωρά η Fed

Τις πολυαναμενόμενες αποφάσεις της για την στήριξη της αμερικανικής ανάκαμψης παρουσίασε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει σε αγορά κρατικών ομολόγων επιπλέον 600 δισ. δολαρίων μέχρι τον Ιούνιο. Σε συνδυασμό με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζει η Fed, η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι θα μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού ενισχύοντας την κατανάλωση και την απασχόληση.

Τις πολυαναμενόμενες αποφάσεις της για την στήριξη της αμερικανικής ανάκαμψης παρουσίασε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει σε αγορά κρατικών ομολόγων επιπλέον 600 δισ. δολαρίων μέχρι τον Ιούνιο.

Συνυπολογίζοντας τα προγράμματα αγοράς χρεογράφων που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Fed θα ενισχύσει συνολικά την αμερικανική οικονομία με 900 δισ. δολάρια μέχρι τα μέσα του 2011. Παράλληλα, τα επιτόκιά της παραμένουν σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα, την στιγμή που οι αναλυτές περίμεναν ότι η νέα «ένεση» θα κυμαινόταν χαμηλότερα κατά περίπου 100 δισ. δολάρια.

Σε συνδυασμό με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζει η Fed, η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι θα μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού ενισχύοντας την κατανάλωση και την απασχόληση. Στο χαρτοφυλάκιό της, η Fed έχει ήδη κρατικό χρέος αξίας 1,7 τρισ. δολαρίων.

Η Κεντρική Τράπεζα έχει μονίμως το βλέμμα της στραμμένο στο μέτωπο του πληθωρισμού, στο οποίο η νομισματική της πολιτική μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις, και υπογραμμίζει ότι θα εξετάσει πιθανές τροποποιήσεις ανάλογα με τις επιδόσεις της οικονομίας των ΗΠΑ.

O ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας παραμένει αργός ενώ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι εξαιρετικά υποτονική, την στιγμή που η ανεργία στις ΗΠΑ παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ. Οι αποφάσεις της Fed την Τετάρτη δεν ελήφθησαν χωρίς διαφωνίες, καθώς μέλη του Συμβουλίου της εξέφρασαν την άποψη ότι το ρίσκο από τα νέα μέτρα ξεπερνά τα πιθανά οφέλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024