Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πράξεις για την ακύρωση της «επαίσχυντης σύμβασης» που υπονομεύει τη ΕΓΣΣΕ, ζητά η ΓΣΣΕ

Πράξεις για την ακύρωση της «επαίσχυντης σύμβασης» που υπονομεύει τη ΕΓΣΣΕ, ζητά η ΓΣΣΕ

Επιστολή απέστειλε η ΓΣΕΕ στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος, με την οποία η Συνομοσπονδία ζητά από την Ομοσπονδία, μέλος της, την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την ακύρωση στην πράξη της «επαίσχυντης σύμβασης», που υπέγραψαν δύο σωματεία της, υπονομεύοντας την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Επίσης η ΓΣΕΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση της εταιρείας σούπερ μάρκετ Ατλάντικ ζητώντας τη διασφάλιση των εργαζομένων της.

Επιστολή απέστειλε η ΓΣΕΕ στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος (ΟΜΥΠΑΕ) με την οποία η Συνομοσπονδία ζητά από την Ομοσπονδία, μέλος της, την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την ακύρωση στην πράξη της «επαίσχυντης σύμβασης», που υπέγραψαν δύο σωματεία της.

Η εν λόγω σύμβαση, τονίζει η ΓΣΕΕ, υπονομεύει την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, δημιουργώντας κακό προηγούμενο και τεράστιο πρόβλημα για το σύνολο των συλλογικών συμβάσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Η επιστολή προς την ΟΜΥΠΑΕ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Στάθης Ανέστης, αναφέρει:

«Συνάδελφοι, όπως είναι γνωστό, η υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ έτους 2010 από δυο σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας σας προκάλεσε κάκιστο προηγούμενο και τεράστιο πρόβλημα υπονόμευσης για το σύνολο των ΣΣΕ, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε άλλους εργασιακούς χώρους.»

»Από τη στιγμή, που έγινε γνωστή αυτή η απαράδεκτη αντισυνδικαλιστική πράξη σας, ζητήθηκε από τη ΓΣΕΕ η έμπρακτη καταδίκη και ανατροπή της επαίσχυντης σύμβασης. Σας ΠΑΡΕΙΧΑΜΕ και δημόσια στήριξη για την υπεράσπιση της ΚΣΣΕ (Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας), που υπογράψατε.»

»Γι’ αυτό, σας καλούμε στο πλαίσιο των καταστατικών σας υποχρεώσεων να προχωρήσετε σε όλες εκείνες τις ενέργειες άμεσης καταγγελίας και αποδοκιμασίας της συμπεριφοράς των δύο Σωματείων μελών σας, που προσυπέγραψαν την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση.»

»Επιβάλλεται να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις συνδικαλιστικές και νομικές ενέργειες, ώστε αυτή η επαίσχυντη σύμβαση να ΑΚΥΡΩΘΕΙ, στην πράξη.»

Για τη ΓΣΕΕ και το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, «αυτή η Συλλογική Σύμβαση και τα υπογράφοντα σωματεία δεν έχουν καμιά απολύτως αποδοχή ούτε νομιμοποίηση. Γι’ αυτό το λόγο, έχετε υποχρέωση να υπερασπισθείτε την κλαδική σας σύμβαση, προσφεύγοντας ακόμα και στα Δικαστήρια, πέραν των άλλων συνδικαλιστικών ενεργειών, για την ακύρωση ως παράνομης της επιχειρησιακής αυτής σύμβασης».

«Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας για τη δρομολόγηση των δικών μας επόμενων ενεργειών για το τεράστιο και σοβαρό αυτό πρόβλημα» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Διασφάλιση των εργαζομένων της Ατλάντικ ζητά η ΓΣΕΕ

Αξιόπιστο σχέδιο εξυγίανσης που θα διασφαλίζει το σύνολο των θέσεων εργασίας ζήτησαν από τη διοίκηση της εταιρείας σούπερ-μάρκετ Ατλάντικ η ΓΣΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Επίσης, ζήτησαν από τη διοίκηση της εταιρείας να δεσμευτεί ότι θα καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, μεταξύ του προέδρου της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και της διοίκησης της εταιρείας σούπερ-μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ», προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων, την πορεία και την προοπτική της εταιρείας, που έχει υπαχθεί στο «άρθρο 99» του πτωχευτικού κώδικα.

Συμφωνήθηκε να ληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες προς τα αρμόδια υπουργεία και τράπεζες προκειμένου να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ- Λαμία 3-0: «Πικρή» νίκη για την Ένωση (vids)

H AEK αν και επικράτησε με 3-0 της Λαμίας δεν τα κατάφερε και έχασε τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024