Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη συνεδρίαση της Fed στραμμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Στη συνεδρίαση της Fed στραμμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Στα νέα μέτρα για την αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας, που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), εστιάζεται το ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την οικονομική ανάκαμψη, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει μέτρα αύξησης της ρευστότητας και αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο γύρο αγοράς μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων, ύψους τουλάχιστον 500 δισ. δολαρίων.

Στα νέα μέτρα για την αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) εστιάζεται το ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με μετριοπαθέστερους του αναμενόμενου ρυθμούς και κάποιοι κλάδοι βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς ύφεσης. Σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την οικονομική ανάκαμψη η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει μέτρα αύξησης της ρευστότητας και ενίσχυσης των εξαγωγικών κλάδων της οικονομίας.

Οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα αγοράς κρατικών χρεογράφων που θα υποστηρίξει την αμερικανική οικονομική ανάκαμψη. Σύμφωνα με το Bloomberg, το ύψος του προγράμματος αναμένεται να είναι τουλάχιστον 500 δισ. δολάρια.

Με τη διάθεση για την ανάληψη ρίσκου των επενδυτών να έχει αυξηθεί λόγω της προσδοκίας «φθηνού» χρήματος, ενδεχόμενη απογοήτευσή τους θα οδηγούσε σε σημαντική διόρθωση πολλές αγορές.

Από τα τέλη Αυγούστου, οπότε η Fed ανακοίνωσε την πρόθεση της να ενεργοποιήσει μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, ήτοι να αγοράσει ομόλογα με στόχο να αυξήσει την τιμή και να μειώσει την απόδοση τους και να πιέσει χαμηλότερα τα μακροπρόθεσμα επιτόκια, όλες οι κατηγορίες επενδύσεων σημείωσαν υψηλές αποδόσεις.

Μεθαύριο, Πέμπτη, θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας και την Παρασκευή οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Ενδεχόμενη ποσοτική χαλάρωση εκ μέρους της Fed αναμένεται να οδηγήσει σε επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας ύψους 5 τρισ. γεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024